Upper House får sin första Michelinstjärna

Upper House Dining har tilldelats sin första stjärna i Guide Michelin.
– Jag är fantastiskt stolt och enormt glad, en stjärna i Michelinguiden har varit ett av våra mål och visar att vår satsning är helt rätt, säger Krister Dahl, Executive chef på Gothia Towers och Upper House.

Sedan Upper House öppnade i september 2013 har restaurangen tilldelats flera utmärkelser och fina betyg. Idag, 24 februari, har Upper House Dining även tilldelats den efterlängtade Michelinstjärnan.

Vad betyder stjärnan för Upper House Dining?
– Det är en fantastisk bekräftelse och en riktigt fin belöning på allt arbete som läggs ner av all personal. Det är ett professionellt team där många har varit med från början. I höstas stärkte vi upp med Gabriel Melim Andersson som ny köksmästare, Fredrik Borgskog som pastrychef samt Fredrik Holm som restaurangchef, säger Krister Dahl.

Vad är nästa mål för Upper House Dining?
– Att fortsätta fokusera på helhetsupplevelsen, vilket är avgörande för att lyckas. Vi kommer att fortsätta utveckla och aldrig slå oss till ro. Våra gäster är återkommande och nyfikna – har vi gästen i fokus så kommer vi vara fortsatt intressanta för Guide Michelin, säger Krister Dahl.

Om Upper House

Upper House är ett femstjärnigt koncept med 49 hotellrum, spa och fine dining, placerat högst upp i Gothia Towers mittersta torn. Konceptet är en del av den miljardinvestering som Svenska Mässan gjorde i mötesplatsen  2011-2014, och som även omfattade ett tredje torn, show arena, konstgalleri, utvidgad lobby med mera. Svenska Mässans vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.