”Upplev en händelserik höst på vår mötesplats”

Varje år besöker fler än 1,8 miljoner människor från hela världen oss för att mötas, inspireras, diskutera idéer, göra affärer och lyssna till välkända experter, företagsledare och politiker. I höst bjuder vi in till en mängd spännande mässor och evenemang som vi hoppas väcker ditt intresse.

Redan på torsdag är det dags för en publikfavorit, Bokmässan, som är ett måste för dig som älskar det skrivna ordet. Mässan gästas bland annat av den finska författaren Sofie Oksanen, poeten och rockmusikern Patti Smith samt nobelpristagaren Herta Müller. Årets tema är yttrandefrihet. Mässåret fortsätter sedan i rask takt med höjdpunkter som bland annat PersontrafikScanautomatic och Processteknik i oktober och Kunskap & Framtid samt Logistik & Transport i november. Bland talarna finns infrastrukturminister Anna Johansson, Volvokoncernens VD Martin Lundstedt och Stena Lines VD Carl-Johan Hagman.

Som besökare hos oss kan du också njuta av maten på någon av våra restauranger, vårt spa eller en show på The Theatre. Om du dessutom bor på något av våra hotell, Gothia Towers eller Upper House, kan du vakna upp med milsvid utsikt över Göteborg. Staden ligger precis vid dina fötter när du besöker oss. Passa på och upptäck dess shoppingstråk, konstgallerier, restauranger, barer, sport- och konsertarenor.

Vi har många spännande planer för de kommande tio åren, både sett till våra mässor och vår mötesplats. Som du kanske vet ägs Svenska Mässan och Gothia Towers av en ekonomiskt fristående stiftelse. Vår gemensamma ambition är att vi ska fortsätta växa och bidra till en högre attraktionskraft till staden, skapa fler arbetstillfällen och ge ökade besöksnäringseffekter. Vår vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.

Jag hoppas vi ses i höst!

Carin Kindbom
VD och koncernchef Svenska Mässan

Läs mer om vad som sker på vår mötesplats i nyhetsbrevet Det händer på Svenska Mässan.