Svenska deckareliten till nya Crimetime Göteborg

Denise Rudberg, Emelie Schepp och Anders Roslund är tre deckarförfattare som är klara till Crimetime Göteborg.

Denis Rudberg, Emelie Schepp och Anders Roslund är tre redan klara deckarförfattare.
I höst flyttar deckarfestivalen Crimetime in på Bokmässan i Göteborg.
– Det är roligt att vi tillsammans med Bonnierförlagen nu kan sätta extra fokus på crimelitteraturen som är en viktig genre för både läsare och förlag, säger Tomas Belfrage på Bokmässan.

Bokmässan blir ny samarbetspartner till Bonnierförlagens deckarfestival Crimetime, som i år flyttar in till Bokmässan. Under det nya namnet Crimetime Göteborg är den gemensamma ambitionen att utveckla Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur.
Deckarfestivalen startade 2015 på Gotland och har vuxit stadigt under tre år.
– Vi har sedan tidigare en crimescen på Bokmässan och har haft kontakt med Crimetime på Gotland och diskuterat samarbete, säger Tomas Belfrage.
– I och med att deckarfestivalen vuxit ur sin kostym på Gotland bestämde vi tillsammans att flytta hela festivalen till Bokmässan i Göteborg.
Crimetime Göteborg arrangeras på ett avgränsat område på mässan, med ett eget seminarieprogram, två öppna scener, ett antal utställare och även kringaktiviteter utanför mässan. Det kommer också att finnas några programpunkter i barnsalongen som hänger ihop med deckarfestivalen.
– För att få tillgång till Crimetime Göteborgs seminarieprogram under lördagen och kringaktiviterna behövs ett speciellt Crimetimepass. På söndag ingår alla seminarier i entrébiljetten.
Förutom hela den svenska deckareliten kommer ett antal kända internationella författare att medverka.
– Vi har ännu inte helt klart med vilka det blir, men vi återkommer under våren.
I anslutning till deckarfestivalen har priset Crimetime Specsavers Award instiftats. Priset kommer nu att delas ut på Bokmässan och Specsavers står kvar som samarbetspartner. Priset delas ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare – Läsarnas pris, Hederspriset och Nordic Noir Thriller of the Year.

Här köper du ditt Crimetime-pass.