Arrangera tillsammans med oss

Har du en spirande idé eller tanke om ett ämne eller en bransch som behöver en mötesplats? Vi skapar mässor både i egen regi och tillsammans med andra.

Vår arbetsmodell för succé

Vi vill vara partnern som är bäst på att driva affärer för dig och din bransch. När du skapar ett arrangemang tillsammans med oss, arbetar vi gemensamt fram ett vinnande koncept. Till vår hjälp har vi Svenska Mässans beprövade processer och framgångsfaktorer som garanterar bästa tänkbara kvalitet. Det inkluderar grundlig research och affärsutveckling för att skapa en mässa med rätt innehåll, på rätt plats och vid rätt tidpunkt.

För att en mötesplats ska bli relevant och få genomslag måste den adressera branschens specifika utmaningar. Därför startar vi alltid varje projekt med en gedigen undersökning av målgruppens intressen och frågeställningar. Med vår långa erfarenhet av konceptutveckling utformar vi sedan mässan efter besökarnas behov – i nära samarbete med dig.

Målet är att din mässa ska bli en plattform som förflyttar hela branschen. Den mest omtalade och välbesökta mötesplatsen – ett måste för utställare och besökare!

En Öl & Whiskymässa

Arrangeras tillsammans med extern aktör

Persontrafik

Arrangeras tillsammans med extern aktör

Göteborg Vin & Deli

Arrangeras tillsammans med extern aktör

Checklista för din affärsdrivande mässa

 • Undersökning av målgruppen – vilka frågeställningar är mest avgörande för besökarna?
 • Framtagning av ett starkt mäss- och möteskoncept
 • Lanserings- och försäljningsstrategi – vad ska vi erbjuda utställarna?
 • Innehåll som gör mötesplatsen till ett måste i branschen
 • Marknadsföring och kampanjarbete
 • PR- och pressbearbetning
 • Databaser och databasinsamling
 • Partneravtal med mediapartners och andra organisationer
 • Projektledning och logistikplanering
 • Kontakter med Nordens bästa mässanläggningar
 • Vi tänker lite annorlunda

  Visste du att Svenska Mässan ägs av en ekonomiskt fristående stiftelse? Vårt uppdrag är att främja näringslivet och allt överskott återinvesteras i verksamheten. Det gör oss lite annorlunda. Vi tänker och agerar långsiktigt, hållbart och framtidsorienterat.

  Med en hundraårig tradition inom värdeskapande möten skräddarsyr vi varje evenemang för att bidra till bättre affärer och nya insikter. Vi har gedigna kunskaper om de branscher vi verkar i. Våra mässor och mötesplatser har utveckling i centrum och är ofta navet i branschen. De bidrar till att branschen förflyttar sig framåt och intar nya positioner.

  Våra varumärken har en lång och gedigen historia. Därför har vi också långa bestående relationer med våra partners och kunder. Vi levererar en helhetsupplevelse. Här finns allt nära och under samma tak: mässa, konferens, underhållning, mat, boende och välbefinnande.

  Dessutom är det viktigt för oss att alltid bjuda på roliga överraskningar och starka wow-upplevelser. Det lilla extra som gör varje besök till ett minne för livet.

  Har du en bra mässidé? Kontakta oss!

  Du står för idén och branschkunskapen. Vi står för erfarenheten, kontakterna och lokalerna. Tillsammans skapar vi en mötesplats som gör skillnad. Prata direkt med våra affärsutvecklare eller mejla en förfrågan, så kontaktar vi dig inom kort.

  Frida EdmanCulture & Lifestyle
  Frida Edman
  Affärschef Culture & Lifestyle samt Mässansvarig Bokmässan
  +46 (0)31-708 84 10
  frida.edman@svenskamassan.se

  Henrik EdmanSociety & Tech
  Henrik Edman
  Affärschef Society & Tech
  +46 (0)31- 708 80 65
  henrik.edman@svenskamassan.se

  Magdalena RönströmHealth & Technology
  Magdalena Rönström
  Affärschef Health & Technology
  +46 (0)31-708 82 04
  magdalena.ronstrom@svenskamassan.se

  Hyra hallar/lokaler
  Jonas Ogvall
  Congress & Event Sales Manager
  +46 (0)31-708 83 64
  jonas.ogvall@svenskamassan.se