En stad som är nära och tillgänglig

Världens mest hållbara mötesdestination

Alltid något på gång

Här möts historia och nutid

Vill du shoppa lokalt eller lyxigt?

En stad gjord för möten 

Göteborg har en gedigen erfarenhet av att ta emot och arrangera stora som små möten och evenemang. Ett välutvecklat och fungerande nätverk mellan stad, universitet, näringsliv och organisationer möjliggör snabba och professionella helhetslösningar.

FAKTA

1 000 000

Cirka en miljon invånare lever i Sveriges näst största stad.

FAKTA

7 703

Så många företag startades i Göteborg under 2016.

FAKTA

1:a plats

Göteborg anses vara den mest sociala storstaden i Sverige. Källa: hostelworld.com 

FAKTA

50 000

Antal studenter vid Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs Universitet 2016.

Varför välja Göteborg?

Göteborg & Co Möten - Convention Bureau är en kommunal och opartisk partner för dig som är intresserad av att ordna ett möte eller en kongress i Göteborg. De agerar kostnadsfritt som dörröppnare till den lokala mötesindustrin. Gå gärna in på deras mötessajt och läs mer. Nedan får du ett urval av deras bästa skäl till att Göteborg är en så bra mötesstad.

Utmärkta förbindelser med övriga världen

Göteborg är lätt att nå via flyg, bil, tåg och båt tack vare det fördelaktiga läget i hjärtat av Skandinavien. Det finns cirka 80 direktförbindelser från omkring 60 destinationer. Resan från flygplatsen till centrum tar bara 20 minuter.

 

Perfekt storlek

Göteborg är en unik mötesstad med allt du behöver på bekvämt gångavstånd. Det innebär högsta möjliga komfort för såväl delegater som arrangörer.

 

Effektivt samarbete

För oss är samarbete inte bara ett vackert ord. Smidiga beslutsprocesser, sömlös kommunikation, problemfri logistik och effektiva leveranser är viktiga delar av vårt erbjudande.

 

Förstklassigt värdskap i Sveriges vänligaste storstad

Som besökare i Göteborg möts du av värme, vänlighet och en avslappnad attityd. Här är folk öppna och intresserade – på riktigt. Dessutom talar många svenskar flytande engelska. Svenskarna talar faktiskt bäst engelska av alla som inte har engelska som modersmål.

 

En hållbar livsstil

Omfattande åtgärder för att skydda miljön och respektera mänskliga rättigheter leder till bättre arbetsmiljö och mindre korruption. Många svenska företag har i dag kommit långt i arbetet med att införa hållbara affärsstrategier. Göteborg är världsledande när det gäller hållbarhet inom byggnation, avfallshantering och energiåtervinning samt miljöcertifiering av hotell och evenemang.

 

Europas största helt integrerade mötesplats

Svenska Mässan och Gothia Towers med sina 1 200 hotellrum erbjuder ett imponerande koncept vad gäller effektivitet och komfort. Här finns allt du behöver samlat under ett tak. Och vill du ändå ut och röra på dig väntar stadens centrum precis runt knuten.

 

Unik kaffekultur

I Göteborg vimlar det av mysiga kaféer. Passa på att ta en fika och njut av en kopp gott kaffe med dopp.

 

Alltid något på gång

Göteborg bjuder på en spännande blandning av intressant arkitektur, bra shopping, god mat och roligt nattliv. Kreativitet och entreprenörsanda har satt Göteborgsregionen på världskartan och här är det mycket spännande saker på gång inom musik, design och reklam. I den göteborgska vardagen möts många olika utländska kulturer, vilket sätter sin prägel på allt ifrån mode till mat och musik.