Vårt uppdrag: Att främja näringslivet

Svenska Mässan Gothia Towers drivs av en privat, fristående stiftelse. Allt överskott återinvesteras för att skapa tillväxt och framtidstro.

Hållbarhetsarbete på flera plan

Hållbarhet genomsyrar allt vi gör. Vi tar ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt ansvar och använder resurser på ett sätt som är mindre belastande för miljön och vår hälsa.

Här utvecklas du hela karriären

Innanför våra väggar är det ständigt liv och rörelse. Var med och skapa den mest attraktiva mötesplatsen i Europa som lockar besökare från jordens alla hörn. Här finns massor av möjligheter under ett tak.

Varmt välkommen till vår mötesplats!

Varje år väljer cirka 2 miljoner människor från hela världen att komma till Svenska Mässan och Gothia Towers för att mötas, äta och bo, utveckla affärer, produkter eller idéer. Hos oss hittar du allt från hotell, butiker, spa och restauranger till mässhallar och olika typer av mötesarenor. Allt samlat under ett tak. Vår vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.

Som besökare hos oss är du också besökare i Göteborg. Vårt cityläge placerar dig i hjärtat av staden, med dess utbud precis utanför dörren. Genom ett nära samarbete med stadens andra organisationer såsom akademin, Göteborgs näringsliv, kulturorganisationer och våra grannar på evenemangsstråket skapar vi en fantastisk helhetsupplevelse med det bästa Göteborg har att bjuda på.

Oavsett om ditt besök hos oss är affärsmässigt genom en mässa, ett möte eller en kongress, smakrikt genom ett restaurangbesök eller lugnt och stilla med nära och kära, hoppas vi att resultatet blir detsamma: en minnesvärd upplevelse som gör att vi ses igen.

Varmt välkommen!

Carin Kindbom
VD och koncernchef
Svenska Mässan Gothia Towers

Vision, mål och uppdrag

Vår vision
Att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.

Vårt uppdrag
Att främja näringslivet.

Vår affärsidé
Med kompetens, partnerskap och finansiell styrka äga och utveckla verksamheter som tillsammans skapar mervärden genom framgångsrika möten.

Vårt övergripande mål
Lönsam tillväxt som ger förutsättningar att utvecklas mot visionen samt möta och uppfylla verksamhetens uppdrag.

Vår affärsmodell
Vår affärsmodell bygger på ett helhetserbjudande där besökare kan ta del av olika former av upplevelser under ett och samma tak.

Oberoende och långsiktiga

Svenska Mässan Gothia Towers ägs av en privat, ekonomiskt fristående stiftelse.

Läs mer om vår organisation

Hållbarhet på hög nivå

Vi vill ta vårt ansvar och vara med och driva den hållbara utvecklingen framåt.

Läs om vårt hållbarhetsarbete
Effekt

3,4 miljarder

Vi genererar cirka 3,4 miljarder kronor i turistekonomiska effekter till Göteborgsregionen.

Försäljning

1,3 miljarder

Vi omsätter cirka 1,3 miljarder kronor.

Flöden

2 miljoner

Årligen besöker cirka 2 miljoner människor våra möten, mässor, hotell och restauranger.

Total yta

180 000 kvm

Vår totala yta på mötesplatsen.