Hållbarhet

Läge för en bättre värld

Läge för en bättre värld

I en värld full av utmaningar behöver vi mötas. För att idéer, affärer och kulturer ska blomstra krävs att vägar korsas. Utan möten ingen utveckling.

Resor, boende, transporter, mässor och restauranger ger ett avtryck på omvärlden vi inte kan blunda för. Vi vill ta vårt ansvar och vara med och driva den hållbara utvecklingen framåt.

För oss är det viktigt att du känner dig trygg i att vi erbjuder förstklassiga upplevelser samtidigt som vi tar ansvar för vår påverkan på miljön. Sedan många år tillbaka har vi jobbat med hållbar utveckling som en naturlig del i hela verksamheten.

Vi tycker att en bra mötesplats inte bara ska vara redo för framtiden – den ska leda oss dit.

Långsiktiga hållbarhetsmål

Självklart har vi ambitiösa mål för vårt hållbarhetsarbete. Hur kan vi annars göra skillnad och driva utvecklingen framåt? Vi har tre långsiktiga mål som handlar om energianvändning, engångsmaterial och arbetsmiljö.

Läs mer

Fokusområden

Vi har en bred verksamhet och har identifierat ett antal fokusområden där vi påverkar människor och miljö, från städ och transport till mat och dryck. Hållbarhetsarbetet drivs av engagerade medarbetare från hela verksamheten.

Läs mer

Tillgänglighet

Vi vill kunna säga välkomna till alla – och att alla ska känna sig hemma här oavsett personliga förutsättningar.

Läs mer

Klimatkompensera resa

Nu kan du klimatkompensera ditt möte eller besök hos oss. Vi rekommenderar tjänsten Zeromission.

Läs mer

Hållbarhetsrapport 2020

Vi har arbetat med hållbar utveckling i mer än 20 år och ser det som en nyckelfaktor för att skapa lönsam tillväxt och vara en attraktiv mötesplats. I hållbarhetsrapporten ser du hur arbetet utvecklas och våra ambitioner framåt.

Se hur vi arbetar med hållbarhet

Se fyra exempel på hur vi arbetar med hållbarhet inom mat och dryck, tillgänglighet, transporter och samhällsengagemang.

Hållbar Räkmacka

Vår populära räkmacka har svenskodlad sallad, närproducerat bröd och räkor från kontrollerat fiske.

Tillgängligt för alla

Vår ambition är att anpassa och utveckla mötesplatsen så att den är välkomnande för alla.

Smarta transporter

Vår samlastning av mindre transporter minskar köer in till staden och antalet direkttransporter till mötesplatsen.

Bikupor på hög höjd

Vår ambition är att göra medvetna val kring all mat vi serverar. Högst upp på det andra tornet har vi bikupor, och sedan flera år tillbaka har vi ett nära samarbete med Räddningsmissionen.

Vår hållbarhetsresa

Vi började arbeta med hållbarhet 1997. Sedan dess har omvärlden förändrats och vi med den. Idag driver vi ett arbete som kännetecknas av samarbete, engagemang och en vilja om att fortsätta driva den hållbara utvecklingen framåt.

Läs om vår hållbarhetsresa

Global Compact

Svenska Mässan Gothia Towers är sedan april 2021 medlemmar i United Nations Global Compact som är världens största hållbarhetsinitiativ för företag. Vi möter FN-initiativets tio principer för hållbar utveckling som omfattar mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och anti-korruption.

Hållbarhetsklivet

Svenska Mässan Gothia Towers är anslutna till Hållbarhetsklivet, Västsveriges samlade initiativ för besöksnäringen i Västsverige.

Våra certifieringar

För att säkerställa en hög nivå på hållbarhetsarbetet har vi genomgått ett antal certifieringar.

ISO 20121 – Hållbarhet vid evenemang

Certifieringen omfattar mötesplatsen Svenska Mässan Gothia Towers verksamheter inom hotell, restaurang och möten.

Läs mer om certifieringen.

BREEAM-certifierad mötesplats

BREEAM är ett miljöcertifieringssystem från Storbritannien och står för ”Building Research Establishment Environmental Assessment Method”. Det är världens mest använda miljöklassningssystem för byggnader. Gothia Towers är det hittills största hotellet i Europa som miljöcertifieras enligt BREEAM.

Läs mer om certifieringen.