En trygg mötesplats

Du är i trygga händer på Svenska Mässan Gothia Towers

Svenska Mässan Gothia Towers har gedigen erfarenhet av kvalificerat säkerhetsarbete och väl fungerande rutiner och program för att hantera olika händelser och situationer.

Säkerheten på mötesplatsen är högt prioriterad och vi kan effektivt anpassa säkerhetsnivån efter behov. Som besökare är du trygg hos oss.

Gothia Towers är certifierat enligt Safe Hotels Premium Level och Well Fire-Protected Hotel. Båda certifieringar ställer höga krav på kompetens, utbildning och tekniskt skydd.

Meddelande om coronaviruset (Covid-19)

Först publicerad: 2020-03-03
Uppdaterad: 2020-04-03
Granskad: 2020-06-01

Våra besökares och medarbetares hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer naturligtvis våra myndigheters rekommendationer och regler med anledning av coronaviruset.

Sedan den 12 mars 2020 gäller att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare inte får hållas i Sverige. Regeringen tog den 27 mars beslut, på rekommendation av Folkhälsomyndigheten, att ytterligare begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med söndag den 29 mars. Beslutet, som gäller tills vidare, innebär att den tillåtna gränsen för antalet deltagare sänks från 500 till 50 personer. Svenska Mässan Gothia Towers agerar självklart i enlighet med detta beslut i samtliga avseenden det påverkar vår verksamhet.

Vi kommer därför inte, så länge beslutet gäller, att genomföra några fysiska arrangemang med fler än 50 deltagare. De mässor som hittills påverkats av de nuvarande reglerna arbetas det intensivt med för att hitta nya tillfällen till. Många har redan nu nya, fastställda datum.  För den senaste informationen, vänligen besök respektive mässas hemsida.

Mot bakgrund av rådande situation förstår vi att det även kan finnas frågor kring framtida mässors fortsatta genomförande. Svenska Mässan planerar i dagsläget att kunna genomföra höstens samtliga arrangemang med start i slutet på augusti. Mindre möten genomförs fortfarande med högsta säkerhet enligt befintliga regler och rekommendationer.

För att förhindra smittspridning har bland annat följande utökade rutiner vidtagits på mötesplatsen:

  • Skyltar och instruktioner finns om allmänt förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning.
  • Vi utför mer frekvent städning av publika utrymmen
  • Desinfektionsmedel och tvål finns på alla toaletter
  • Stationer med desinfektionsmedel finns utplacerade vid entréer
  • Vi har också sjukvårdsutbildad personal tillgänglig under alla arrangemang

Från den 25 mars har vi, enligt Folkhälsomyndighetens nya krav på skärpt säkerhet i restaurangmiljöer, vidtagit ytterligare åtgärder för att förhindra trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar för att besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

I händelse av nya riktlinjer eller beslut har vi goda rutiner och beredskap på plats.

Vi har en komplex situation med många inblandade som påverkas, och vi får många frågor kring konsekvenser och åtgärder. Vi uppdaterar vår webbsida så snart vi kan och ber om er förståelse för att vi kan behöva lite tid innan vi kan delge ny information om vad som gäller, och ge svar på alla de frågor som uppstår.

Om du planerar att besöka Svenska Mässan Gothia Towers och känner av sjukdomssymptom ber vi dig att stanna hemma.

Läs mer om Covid-19 på Folkhälsomyndigheten.se

Ta del av aktuell reseinformation på UD/ Sweden Abroad