Succén Ryttarinspiration är tillbaka på EuroHorse

Föreläsningen med Johanna Lassnack, som driver Ryttarinspiration, blev oerhört uppskattad på EuroHorse 2017. Och hon kommer tillbaka på EuroHorse 2018. En biljett till detta evenemang är förstås en perfekt julklapp för en hästälskare!

Johanna Lassnack bjuder på ryttarinspiration på EuroHorse 2018. Foto: Anna Sigvardsson

Johanna Lassnack kommer att tala alla dagar på mässan, torsdag till söndag, klockan 11. Då tar hon bland annat upp vikten av att tro på sig själv, att omge sig med rätt människor, att fokusera på sin uppgift och hur man kan hantera misslyckanden. Det räcker inte att vara en duktig ryttare om man ska lyckas på tävlingsbanan, utan ofta är det förmågan att fokusera som skiljer vinnaren från de övriga.
– Peder Fredricson har till exempel visat att han är extremt bra på det mentala, att visualisera, fokusera och att ha rutiner för själva tävlingsdagen, säger Johanna Lassnack.
Sin egen ryttarinspiration hämtar hon från olika håll. Hon studerar sina förebilder, går på föreläsningar, läser böcker. Men mest försöker hon göra sig själv till en inspirationskälla genom att vara ett bra föredöme.
– När jag gör bra saker och när jag ser vad som fungerar, blir jag inspirerad. Jag försöker äta rätt, sova bra, träna rätt, ha bra och tydliga rutiner, säger hon.
Johanna Lassnack menar att ett av de vanligaste felen man gör som ryttare, är att man inte har en tillräckligt tydlig plan när man kommer till en tävling.
– Man tror att man har en plan, men man har inte fyllt hjärnan med positiva bilder. Och när något går fel dras man ned i stället för att behålla sitt fokus.
Dessutom är ryttare väldigt bra på att jämföra sig med andra, dels idrottsprestationerna, men även den materiella sidan av sporten.
– En del borde nog intressera sig mindre för det materiella och mer för själva hästen och hur den fungerar, menar Johanna Lassnack.
– Man får ta de förutsättningar man har och göra det bästa man kan av det. Det ska vara roligt att rida, det är ju därför vi håller på, för att det är roligt och för att vi älskar hästar.
EuroHorse anordnas i anslutning till Gothenburg Horse Show, 22-25 februari 2018. Mässan och tävlingarna utgör tillsammans ett komplett hästevenemang som samlar hela Hästsverige under ett tak – alla tävlingsgrenar, åldrar, nivåer och erfarenheter.

Läsa mer om EuroHorse 2018

Köp din biljett här