Hästfesten flyttar in på Svenska Mässan!

Svenska Mässan är fullspäckad med hästaktiviteter när EuroHorse slår upp portarna.

Den 22 februari slår EuroHorse återigen upp dörrarna till årets stora hästmässa i Göteborg i anslutning till Gothenburg Horse Show. Närmare 80 000 hästintresserade besökare väntas shoppa loss för 60 miljoner kronor under den fyra dagar långa hästfesten.
– Många sparar hela året för att göra sina inköp under EuroHorse, säger Klas Pettersson, som ansvarat för EuroHorse i 20 år och sett utvecklingen i branschen.

Årets upplaga av EuroHorse innehåller en rad nyheter och breddning i programmet såväl i paddocken som i föreläsningssalen.

– Det kommer att vara full aktivitet överallt på hela mässan från det att vi öppnar på torsdag morgon till stängning på söndag. Vårt mål är att visa bredden inom hästnäringen och erbjuda Nordens absolut bästa shopping. Vi märker att allt fler väljer att lägga en eller flera dagar bara på mässan, säger Klas Pettersson, affärsansvarig för EuroHorse på Svenska Mässan.
En av årets nyheter på mässan är en fan-zone, där kända profiler och influencers kommer att finnas för att möta sina fans. I paddocken kommer polisrytteriet att visa hur de tränar polishästar, dessutom håller Caroline Sandberg en islandshästclinic och Sofia Helander gör uppvisningar i frihetsdressyr och trixträning. I år är dessutom Grand Prix-ryttaren Per Waaler tillbaka och håller clinic. Publiken kommer också att bjudas på westernridning och extreme cowboy race med Linda Öhgren. I hundområdet kommer det bjudas på fartfyllda hunduppvisningar 4 gånger per dag. Bland mycket annat!
Torsdag-söndag kl 11 håller ryttarprofilen Johanna Lassnack inspirationsföreläsningar på mässan och varje dag håller Västra Götalandsregionens naturbruksskolor seminarier och clinics i paddocken i aktuella ämnen. Dessutom kommer både ATG:s Vinnie och EM-maskoten Anton på besök till årets mässa – båda två efterlängtade gäster under EuroHorse.
En annan nyhet, som är ett nytt koncept på mässan, är Hack-a-Horseathon. Det är en mötesplats på EuroHorse för hästinnovation som utgår ifrån de gemensamma nämnarna häst och teknik. Här får besökarna bland annat testa på hästprogrammering.
Under föreläsningen ”King Size and Science” får besökarna höra det senaste om pågående forskning och studier hos Chalmers relaterat till hästar. Informationen serveras tillsammans med Gothia Towers berömda King Size-räkmacka.

EuroHorse i korthet:
· Arrangeras varje år av Svenska Mässan i anslutning till Gothenburg Horse Show.
· Startade 1992.
· 20 000 kvadratmeter stor mässyta, det vill säga två hektar, ungefär som en mindre hästgård!
· Ca 200 utställare 2018.
· Publikrekord – 98 000 besökare 2013.
· Snittbesökaren är en 38-årig kvinna som äger en häst och handlar för drygt 2500 kr.

Här kan du köpa biljett till EuroHorse: 

Här hittar du mer information om programmet: