eCarExpo kraftsamlar och etablerar sig på Svenska Mässan

Nu är det klart att eCarExpo flyttar in på Mässan. Fr v Peter Scott, LIsa Callert och Gunnar Dackewall. Foto: Niklas Maupoix.

Efter två år och fyra framgångsrika mässor väljer eCarExpo nu att samla sina krafter till en stor mötesplats.
Platsen blir Svenska Mässan, där den första mässan äger rum 30 november till 2 december.
– Intresset för elfordon ökar snabbt och vi behöver en bra och professionell samarbetspartner som vi kan växa tillsammans med, säger Gunnar Dackevall, mässansvarig för eCarExpo.

Efter ett rekordår med 379 393 nyregistrerade bilar, fler än någonsin, och en starkt uppåtgående trend för elfordon väljer eCarExpo att inleda ett samarbete med Svenska Mässan. Avtalet som undertecknades i slutet av januari, innebär att eCarExpo nu slår ihop två mindre mässor på två platser i Sverige, till en stor årlig mötesplats om framtidens mobilitet på Svenska Mässan i Göteborg.
– Vi ser att det börjar röra på sig ordentligt inom elfordonsegmentet. Det gör att vi behöver samla våra resurser för att kunna erbjuda en riktigt stark och komplett mötesplats kring elfordon, säger Gunnar Dackevall.
eCarExpo är en unik mötesplats i Norden om framtidens mobilitet med fokus på elfordon, primärt personbilar men också skotrar och cyklar. Mässan handlar om fordonen, tekniken och tillbehören, men också om olika typer av ägande och brukande. Besökarna erbjuds också möjlighet att provköra fordonen när nu eCarExpo flyttar in på Svenska Mässan.
– Göteborgs position som navet i fordonsindustrin och Svenska Mässans unika placering mitt i stadens kärna var några avgörande fördelar.
– Tidpunkten var också en viktig faktor, Den första adventshelgen når publiksuccén Jul på Liseberg sin publiktopp. Med paketerbjudanden till familjer räknar vi med att kunna locka betydligt fler besökare.
Förra året ökade andelen supermiljöbilar, det vill säga elbilar eller laddhybrider till 5,1 procent av nyregistrerade fordon. Och prognosen för 2018 pekar på en fortsatt ökning till 9,4 procent av totalen, enligt Bil Swedens statistik. Samtidigt uppger 63 procent av besökarna på förra årets mässor att det är troligt att de väljer en el- eller elhybridbil nästa gång det är dags att byta bil.
– Vi tycker det är jätteroligt att eCarExpo valt oss som samarbetspartner och vi ser en stor potential i denna mötesplats, säger Peter Scott, direktör Mässor och Möten. Med gemensamma krafter kan vi vidareutveckla Nordens första elfordonsmässa till en ny nivå.
– Vi är också stolta över att få vara med och vägleda konsumenter att välja emissionsfria fordon i framtiden för att på så sätt minska utsläppen av koldioxid och bidra till det hållbara samhället.

Lär mer om eCarExpo: