Ett dygn på Svenska Mässan och Gothia Towers

Upper House Spa vinterpool

Följ med under ett dygn i bilder och upplev allt från poolen på 19:e våningen, snickeriet i källaren och vimlet på mässgolvet. Men låt oss börja med det som sägs vara dagens viktigaste mål – frukosten.

Frukost på Seasons

08.30 Frukost serveras på Seasons, Upper House och Imagine, som ligger på 29:e våningen och 100 meter över marken. Under ett år serveras ungefär 500 000 frukostar på Gothia Towers.

Städare Gothia Towers

09.15 Att städa 1 200 hotellrum kräver sin personal. Atifa Owassi har arbetet på Gothia i 15 år och hon är en av cirka 100 anställda på Housekeeping. Totalt har Svenska Mässan koncernen 800 tillsvidareanställda.

Doorman Gothia Towers

10.39 Våra gäster välkomnas till Gothia Towers rymliga och luftiga lobby. För att få allt att fungera krävs väl utarbetade rutiner och att man tänker i stora logistikflöden. Trots storleken på hotellet ska gästerna alltid känna sig sedda. Pär Ahlström, door man, är en av de som hälsar besökarna välkomna.

Snickeriet

11.23 Jenny Pajari arbetar på snickeriet som ligger i källaren under mässgolvet. Här byggs och målas allt från montrar och barer till podium och scener.

Fikavagn

11.50 Kongress- och mässgäster erbjuds allt från fikavagnar till bankettmenyer i olika lokaler som anpassas efter ändamålet. Här förbereds dekorationer av Rami Adel och Angel Keba.

Servitör Ristoria

13.07 Ristoria är Gothia Towers nyaste restaurangkoncept. Här bjuds gästerna på en italiensk mat- och dryckesresa där hantverket, kvaliteten och råvarorna står i centrum. Mira Jägemar är en av de som serverar allt från genomtänkta kompositioner på den sittande restaurangen eller pizzerian till enkla smårätter på osterian eller salumerian. Det finns även en butik i lokalerna för den som vill ta med sig italienska godsaker hem. West Coast, Heaven 23 och Twentyfourseven är andra lunchalternativ på mötesplatsen.

Clara Henry och Per Schlingmann

14.05 Konferenser och seminarier är numera en viktig del av mässorna. Kvalitetsmässan, Europas största mötesplats för alla som utvecklar offentlig verksamhet, är inget undantag. Här duggar de tunga namnen tätt, både internationella och svenska. Pr-konsulten Per Schlingmann och videobloggaren Clara Henry diskuterade framtidens kommunikation under 2017 års upplaga, där konferensdelen lockade 4 500 deltagare och hela mässan 7 300 besökare.

Malena Lau på VGR

14.32 ”Det personliga mötet är lite det som definierar vår organisation. Vilka möten vi har haft här är också det som definierar kvaliteten på mässan.”, säger Malena Lau på VGR, som var en av utställarna på 2017 års Kvalitetsmässa.

Bokmässan 2017

15.17 Varje år ställer ett antal tusen företag ut på olika mässor hos oss. Här samlas företag och privatpersoner för att inspireras, nätverka och göra affärer.

Upper House Spa vinterpool

16.09 Högt över marken svävar Gothia Towers utanpåliggande pool som erbjuder en spektakulär utsikt över Göteborg. Det finns bara tre hotell i världen som har en pool hängande utanpå fasaden, de andra två ligger i Shanghai och Dubai.

Sällskap på Upper House Dining

18.40 Allra högst upp i det mittersta tornet ligger restaurangen Upper House Dining, som under 2016 belönades med en Michelinstjärna.

Sofia Ekström

22.56 God natt Göteborg. När en dag på Svenska Mässan går mot sitt slut är nästa dag redan planerad in i minsta detalj. För att tidigt kunna fånga upp vad gästerna har för behov och för att kunna överträffa gästernas förväntningar gäller det att hela tiden ligga steget före.

Foto: Jimmy Millblad, Stefan Edetoft, Per Pixel, Niklas Maupoix