Fixa matchningen på stans jobbigaste mässa!

På Jobb&Karriär matchas jobbsökande med arbetsgivarens önskeprofil.

Många arbetsgivare letar förtvivlat efter folk att anställa. Samtidigt har många arbetssökande svårt att hitta rätt jobb. Därför anordnas Jobb&Karriär, en helt ny mässa med en smart matchningsfunktion, på Svenska Mässan 27-28 mars.

Arbetsmarknaden förändras snabbt och det skapas allt fler kanaler för rekrytering och jobbsökande. Samtidigt blir det allt svårare att överblicka utbudet, både för jobbsökande och för dem som vill anställa.
Jobb&Karriär riktar sig främst till personer över 25 år med högskoleutbildning eller motsvarande. Bland utställarna hittar man bland andra AB Volvo, Atea, Göteborg Stad, Poolia, Ruag Space och Semcon.
– Man behöver inte vara arbetslös för att besöka mässan, poängterar Haron Zafar, mässansvarig för Jobb&Karriär.
– Det finns många som känner att de har hamnat på fel företag, fel befattning eller att de inte kommer vidare i karriären. Då är det väl värt att besöka mässan!

Digital matchning

Det som är speciellt med Jobb&Karriär är den digitala matchningsfunktionen. Besökarna får beskriva sin profil, utbildningsbakgrund, erfarenheter och vilka affärsområden man är intresserad av. Dessutom får de definiera vilka kärnvärden de tycker är viktiga – det kan vara sådant som innovation, mångfald och personlig utveckling. Sedan matchas detta mot arbetsgivarna på mässan. Tack vare denna matchningsfunktion kan såväl arbetsgivare som arbetssökande få en lista på vilka som är intressanta för dem att kontakta. Hinner man inte prata med alla på sin lista under själva mässan, så kan man kontakta dem i efterhand.
– Vårt uppdrag är att matcha våra kandidater med relevanta arbetsuppgifter, så för oss är denna mässa jätteintressant, säger Magdalena Kock på Trygghetsrådet som är utställare och partner till Jobb&Karriär. Trygghetsrådet är en stiftelse som stöttar uppsagda tjänstemän på alla nivåer till att hitta nya anställningar.

Kontaktnät viktigt

Magdalena Kock menar att det personliga cv:t visserligen är mycket viktigt, men att rekryterarna idag även fäster stor vikt vid personliga egenskaper som attityd, driv och vilja att utvecklas.
– Det betyder att man kan vara intressant för arbetsgivarna även långt upp i åldrarna, så länge man har en vilja att ta till sig nya kunskaper. Allt fler eftersträvar också mångfald på sina arbetsplatser, säger hon.
Trygghetsrådet har nyligen gjort en undersökning över hur företag rekryterar personal. Där framgick att kontaktnät är mycket viktiga när det gäller att hitta anställningsbara personer. Så varför inte bege sig till jobbmässan för att utöka just kontaktnätet?
Mässan erbjuder också ett omfattande scenprogram med informativa och inspirerande föreläsningar.

Här kan du registrera dina uppgifter inför mässan.