Fullsatt när skolledarna kommer till Göteborg

Intresset är rekordstort när skolledarna kommer till Svenska Mässan för kongress.

Intresset för Nordiska Skolledarkongressen, 13-14 mars, är större än någonsin.
Svenska Mässans kongresshall med över 1500 platser är fullbokad. Intresset för mötesplatsen och frågeställningarna är så stort att nu fylls även en angränsande lokal där seminarierna kommer att streamas på en stor bildskärm.
– Vi fokuserar enbart på ledarskapet inom skola och förskola och det här är Sveriges bästa skolledarkongress, därför växer den, säger Matz Nilsson, ordförande i Sveriges Skolledarförbund, som arrangerar kongressen tillsammans med Svenska Mässan.

– Syftet med kongressen är att stärka skolledarna i deras yrkesroll. Skoldebatten handlar oftast om problem, vi vill lyfta fram det positiva och visa på goda exempel, säger Valentina Arvidsson, projektledare på Svenska Mässan.
Nordiska Skolledarkongressen på Svenska Mässan är landets enda renodlade kongress som vänder sig till rektorer, skolledare och förvaltningschefer från förskolan till vuxenutbildning. Delegaterna kommer från hela Sverige och övriga Norden. Sedan 2005 har intresset ökat stadigt och inför årets kongress har det slagit alla rekord. Evenemanget har till och med vuxit ur sina lokaler.
– Redan i januari var kongresshallen fullbokad. För att alla ska få plats har vi varit tvungna att öppna upp en angränsande lokal där vi kommer att streama föreläsningarna från kongresshallen, säger Valentina Arvidsson.

Rekordstort intresse

Även intresset att medverka på utställningsytan har ökat och fler utställare än någonsin är bokade.
Bakom det stora intresset för hela arrangemanget finns flera förklaringar.
– Vi når ut bättre i media och syns mer i olika sammanhang. Det har lockat fler medlemmar till förbundet som vi kan nå med information om kongressen, säger Matz Nilsson.
Han menar samtidigt att Nordiska Skolledarkongressen utvecklats till Sveriges bästa skolledarkongress utan jämförelse, med bra innehåll helt fokuserat på ledarskap och möjlighet till nätverkande även under kvällstid.
– Om man åker från kongressen och känner att man blivit lyft av ett bra innehåll, så kommer man tillbaka nästa gång med en kollega, avslutar Matz Nilsson.

 

Här kan du anmäla dig till kongressen.