Seniormässan nu största resemässan

Vandringsresor blir allt mer populära bland seniorer. Foto: Rolfs Buss.

Pigga, nyfikna och resvana – sådana är många av dagens seniorer. Detta avspeglas på Seniormässan i Göteborg. När den går av stapeln den 27-29 mars samlar den rekordmånga utställare inom olika områden och det största temat är resor. Faktum är att Seniormässan nu är den största resemässan i Göteborg.

– Hit kommer besökare som vill leva ett aktivt och gott liv, berättar Emelie Ottosson, projektledare för Seniormässan.
– Man vill till exempel finna en ny hobby, testa en ny träningsform, lyssna på föredrag, hitta hjälpmedel i vardagen, skaffa kunskap och inspiration och många vill hitta sin drömresa, säger hon.
En av utställarna är Rolfs Flyg & Buss, ett företag som för 43 år sedan startade med något fåtal bussresor per år och som idag sänder 100 000 resenärer till 350 resmål över hela jordklotet varje år. Resorna går oftast med flyg till destinationer som Australien, Galapagosöarna, Kuba, Grönland, Costa Rica, men också mer närliggande resmål förstås. Företaget är specialiserat på att anordna resor med ett innehåll, inte bara sol och bad.
– Vi har varit med på mässan i flera år för att träffa våra kunder och berätta om våra resor, berättar Emanuel Karlsson, VD på Rolfs Flyg & Buss.

Reser gärna i grupp

Seniorer reser gärna i grupp, men det beror inte på att de är osäkra som resenärer. Enligt Emanuel Karlsson är dagens seniorer ofta väldigt resvana och fullt kapabla att ordna resor själva. Att de ändå uppskattar gruppresorna beror främst på två saker: Den sociala samvaron med andra resenärer och innehållet i resorna.
– Skulle man försöka boka alla utflykter och aktiviteter själv, skulle det bli väldigt dyrt, men eftersom vi bokar åt hela grupper kan vi erbjuda mycket prisvärda paket, säger Emanuel Karlsson.
En annan trend bland seniorresenärer är, förutom att de reser allt mer och allt längre, att de gärna åker på aktiva resor som till exempel vandrings- och cykelresor.
– Vi har cykelresor för såväl vanliga cyklar som elcyklar. En uppskattad nyhet är en rundresa i Toscana på elcykel, berättar han.

Om seniormässan:
• Den 27-29 mars arrangeras Seniormässan på Svenska Mässan för fjärde året i rad. Förra året besökte 8 231 personer mässan här i Göteborg.
• Det finns utställare inom: Resor & Turism, Boende & Tjänster, Vård & Omsorg, Hälsa & Skönhet samt Fritid & Kultur.
• Dessutom erbjuds det kostnadsfria seminarier, underhållning och scenaktiviteter.

Här kan du köpa din biljett.