Robert Gustafsson vågar förverkliga visionerna

Han har utsetts av svenska folket till världens roligaste man, han har varit med i otaliga filmer, shower och tv-program och hans imitationer är både knivskarpa och fulla av igenkänning. Den 22 maj kommer Robert Gustafsson till Hjärntillskott.

Där får publiken möta såväl skådespelaren och entreprenören som människan bakom yrkesrollerna.

– Jag brukar vara lite snål med att prata om mig själv. Men här kommer jag att svara på en del sådant som folk brukar undra, säger Robert Gustafsson.

Föredraget heter Vilja, våga, vinn! Robert Gustafsson kommer att prata om sin psykologiska inställning till allt han gör, att alltid se möjligheter i problem och motstånd och att låta lusten vara bränslet till kreativiteten. Den har han fått god användning för, såväl som skådespelare som i rollen som entreprenör.

– Det finns många dörrar som det står ”förbjudet” på och vi är ofta väldigt medvetna om risker. Men i en kreativ process är det ofta mer givande och lustfyllt att ta vägen genom de dörrarna.

– Kan man till exempel spela en 100-åring trovärdigt och även spela den rollfiguren som 20-åring i samma film? Det var det många som inte trodde, menar Robert Gustafsson.

Det han vill att publiken ska få med sig, är bland annat att tro på sin intuition och att våga fullfölja sina visioner. Att man inte ska vara så rädd för att inte passa in och att inte vara till lags.

– Man dör inte bara för att man går ut i en illgrön kappa, för att man har en annan åsikt, eller för att man sticker ut på något sätt, säger han. Alla ska inte springa åt samma håll.

Livet blir kanske inte alltid som man har tänkt sig. Men det kan bli bra ändå. Som barn ville han bli skrothandlare.  Det blev han inte. Men idag är han nöjd med hur det blev.

Människan Robert Gustafsson är inte så värst rolig, enligt honom själv. Han är som folk är mest. Men föredraget på Hjärntillskott kommer inte att bli tråkigt. Det lovar han.

Läs mer om Hjärntillskott.