Kallur och Kalla inspirerar på Göteborgsvarvet Expo

Charlotte Kalla och Sanna Kallur delar med sig av hur man förbereder sig för ett viktigt lopp.

Göteborgsvarvet Expo på Svenska Mässan bjuder på scenframträdanden, tävlingar, möten med experter, nummerlappsutdelningen och i år kommer det även rekordmånga utställare. Det blir inspiration, shopping och aktiviteter för alla som gillar ett aktivt liv.
– Mässan är en del av upplevelsen med att springa Göteborgsvarvet och folkfesten börjar redan här, säger Anders Mattsson, projektledare på Göteborgsvarvet Expo, som också vill betona att mässan verkligen inte bara är till för Varvetlöpare. Alla är välkomna.

På aktivitetsområdet kan besökarna bland annat utmana sig själva och sina vänner på en hinderbana, en OCR i miniatyr.
I Experthörnan möter man löparcoacher, sjukgymnaster, personliga tränare, friidrottsprofiler och andra experter som man kan få ställa sina frågor till under avslappnade former. Där kan man exempelvis möta de ”mesta Varvetvinnarna”, Midde Hamrin och Mats Erixon samt Carolina Klüfts tränare under de aktiva åren, Agne Bergwall.
– Göteborgsvarvet anordnar lopp på 21 orter och löparkvällar på hela 40 orter i hela landet. Göteborgsvarvet Expo ska vara en nationell mötesplats för alla som brinner för en aktiv livsstil, sport och hälsa, kommenterar Anders Mattsson.
Hela 113 utställare presenterar produkter och tjänster inom träning, kost, resor, sportmode och annat som intresserar denna publik. Man kommer också att kunna ta sig en titt på ledarbilen, elhybriden Volvo XC90.
En nyhet för i år är den historiska utställningen, där man kan följa Varvet ända från starten 1980. Ny är även Varvetväggen – en elva meter lång vägg där alla löparnas namn finns med.
– Den är en hyllning till alla som vågar ställa sig på startlinjen. Den blir ett selfie-stopp och även här blir det lite tävlingar, berättar Anders Mattsson.
Mässan erbjuder också ett späckat scenprogram med en stor bredd på ämnen. Charlotte Kalla och Susanna Kallur som är ambassadörer för loppets huvudpartner ÅF kommer att ha en lunchföreläsning på fredagen klockan 12. De berättar bland annat om drivkrafterna som tagit dem till världsrekord och OS-guld. De delar också med sig av sina bästa tips kring hur man laddar inför ett viktigt lopp.
– Göteborgsvarvet har sitt starkaste startfält någonsin på elitsidan, med tio löpare med ett personligt rekord under timmen på halvmaran. Och jag tycker att även mässan har en rekordstark uppställning i år, säger Henrik Svensson, försäljningsansvarig.

Text: Petra Hansson

Här kan du boka din biljett till Göteborgsvarvet Expo.