Kungen besöker Trä & Teknik på Svenska Mässan

Den 28 augusti besöker H.M. Konungen Trä & Teknik, Nordens ledande mässa för träindustrin, på Svenska Mässan. Under en hel dag tar kungen del av industrins senaste innovationer, banbrytande arkitektur och moderna produktionslösningar. Besöket sker på kungens eget initiativ.

Programmet inleds på Svenska Mässan klockan 10.15 med invigningstal av H.M. Konungen, Mikael Eliasson, direktör Svenskt Trä och Carin Kindbom, vd och koncernchef Svenska Mässan. Sedan följer besök bland mässans utställare.

–Vi är mycket glada över kungens besök och starka engagemang för en levande skogsindustri och hållbara lösningar, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef Svenska Mässan. Trä & Teknik är Nordens största samlingsplats för träindustrin där näringsliv, politiker, leverantörer och akademi sprider och delar kunskap och erfarenheter om träets alla användningsområden. Det personliga mötet blir allt viktigare i en digitaliserad värld och på vår mötesplats kan kungen inspireras och diskutera såväl hållbara som innovativa lösningar.

Trä & Teknik arrangeras den 28-31 augusti och samlar fler än 200 utställare från hela Europa.

– På mässan samlas alla som utvecklar och arbetar inom träindustrin för att mötas, göra affärer, knyta kontakter och diskutera industrins mycket lovande framtid. Det är ett perfekt tillfälle att upptäcka träets alla användningsområden och träffa dem som driver utvecklingen framåt, säger Annika Persson, affärsutvecklare, Svenska Mässan.

Seminarieprogrammet behandlar effektiv produktion, trä som byggnadsmaterial och framtida tillväxtindustri. Trä & Teknik arrangeras av Svenska Mässan i samarbete med organisationer, forskare och företag som driver träets framtid.

I år är det 100 år sedan Svenska Mässan invigdes av kung Gustav V och drottning Viktoria den 8 juli 1918. Svenska Mässan blev Sveriges och Skandinaviens första mässa och siktar idag på att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen.

Pressackreditering
Som journalist behöver du ackreditera dig för att komma in på Trä & Teknik och delta under delar av kungens besök. Ansökan om ackreditering sker senast den 23 augusti och ska innehålla för- och efternamn, uppdragsgivare och kontaktuppgifter. Skicka din ansökan till [email protected]. Svar lämnas senast den 27 augusti. Du som tidigare ackrediterat dig till Trä & Teknik ackrediteras automatiskt till delar av kungens besök.

Foto: Anna-Lena Ahlström