Tunga internationella talare på årets Meg

Max Amordeluso från Amazon, Alan Rusbridger från The Guardian och Jon Keegan från Colombia University är tre av de internationella gästerna på årets Meg.

De internationella perspektiven får stor plats på årets Meg, 27-28 september, där gäster från The Guardian, Columbia University och Amazon medverkar i programmet.

Alan Rusbridger var chefredaktör för The Guardian i 20 år och under hans ledning blev tidningen världsledande inom den undersökande journalistiken. Telefonhackningsskandalen, Wikileaks- och Snowden-dokumenten är några av avslöjandena som publicerades under hans tid vid rodret.
Den grävande journalistiken blir också allt viktigare när de sociala medierna utmanar allt mer. Hur ska de etablerade medierna skilja ut sig? Hör Alan Rusbridger framtidsspana kring hur det ska gå till torsdag 27 september klockan 17.00.

Jon Keegan, Senior Research Fellow på Tow Center for Digital Journalism på Columbia University, har 18 år på Wall Street Journal i bakfickan. Under hans tid på tidningen utvecklade han verktyget Blue Feed, Red Feed som med dataanalysens hjälp visualiserar hur olika frågor lyfts och skapar olika typer av politiska flöden på Facebook. Hur har visuell journalistik använts för att undersöka vad som hände efter valet och förklara det invecklade händelseförloppet i Vita huset-utredningarna? Jon Keegan berättar mer torsdag 27 september klockan 16.00.

Max Amordeluso är ansvarig för Amazons röstassistent Alexa och gästar Meg för att prata om hur deras arbete med Alexa även inkluderar samverkan med de stora mediehusen kring ett helt nytt sätt att berätta och skapa innehåll. I samtal med Pia Kalischer, Sveriges Radio, diskuterar han också hur röststyrningsteknik och röstassistenter kommer att påverka journalistiken och hur han ser på integritet, säkerhet och källkritik. Mediescenen, fredag 28 september klockan 14.00.

I år helintegreras Meg i Bokmässan och får ett eget område i F-hallen på plan 2 under torsdag och fredag 27-28 september. Bokmässans seminariekort och entrébiljetter gäller även för den som vill ha tillgång till Megs seminarie- och scenprogram.

Köp din biljett här!