Digimania – genväg till digital succé

Stina Lantz är projektledare för Digimania på Scanautomatic och ProcessTeknik.

Nyskapande digitala lösningar ska lyfta svensk industri.
På Digimania, nytt fokusområde på Scanautomatic och ProcessTeknik, presenterar en rad innovativa startups sina framgångsrecept.
– Det är här det händer. Här kan industriföretag hitta genvägar till hög digital kompetens, säger projektledaren Stina Lantz.

Ett 30-tal startups från hela landet, företag utvecklade i högskolenära innovationsmiljöer, medverkar i det nya initiativet Digimania 9–10 oktober på de parallella mässorna Scanautomatic och ProcessTeknik.
Det blir ett utställningsområde där alla får visa upp sig och en scen där de presenterar sina lösningar. Programmet håller just nu på att fastställas och läggs inom kort ut på mässans hemsida.

Riktade till industrin

Lösningarna som visas är direkt riktade till industrin och bygger bland annat på Artificiell Intelligens, Virtual Reality, Robotik och Internet of Things.
– Vår ambition är att föra samman startup-bolagen med medelstora och större industriföretag, berättar Stina Lantz på Ignite Sweden, som gör satsningen i samarbete med Automation Region och Svenska Mässan.
– Det handlar i själva verket om ren matchmaking. Startup-bolagen letar sina första större kunder, företag som söker lösningar för att ta snabba steg inom digitalisering. De finns i just den målgrupp som besöker mässan.
Det ligger intensiv forskning bakom de lösningar som presenteras. Dessutom har de praktiserats i företagen. Kanske en total utvecklingstid på sju–åtta år.

Extremt hög digital kompetens

För ett industriföretag, som på egen hand skulle ta fram motsvarande innovation, skulle det innebära omfattande utvecklingskostnader.
– Industriföretagen är ju experter på det de gör. Men de har kanske inte kapacitet att dessutom bygga ett nytt Google, säger Stina Lantz.
– Men genom att samarbeta med små innovativa startups kan man på kort tid nå en extremt hög digital kompetens, skräddarsytt för just det egna företaget.
För den besökare som är nyfiken, men kanske lite rådvill, erbjuder Ignite Sweden en exklusiv matchmakingtjänst: hjälp med guidning i Digimania och förmedling av möten med relevanta startups.
Ta del av tjänsten genom att gå in på: https://ignite-automationsummit.confetti.events/

Björn Hultman

FAKTA/Scanautomatic och ProcessTeknik
9–11 oktober på Svenska Mässan
Parallella industrimässor med fokus på ny teknik
Utställare: 300
Fackbesökare: cirka 10 000
Mer information: www.scanautomatic.se och www.processteknik.se

Registrera dig för fri entré till Scanautomatic: 
Registrera dig för fri entré till ProcessTeknik: