Gothia Towers officiell partner till Scandinavian Invitation

Pressrelease 2019-02-12
 
Den 22–25 augusti 2019 återvänder Europatourtävlingen Scandinavian Invitation till Hills Golf & Sports Club i Göteborg. Gothia Towers, som är en del av Svenska Mässan koncernen, kliver nu in som officiell hotellpartner i årets upplaga av den prestigefyllda golftävlingen.
 
– Vi är så glada över att få välkomna spelare, familjer, ledare och funktionärer till vår fina anläggning i samband med denna anrika golftävling. Vi tar dagligen emot gäster från när och fjärran och arbetar ständigt med att överträffa deras förväntningar och kunna erbjuda det där lilla extra, något som vi också ser fram emot att göra som stolt partner till Scandinavian Invitation, säger Sam Sultanovic, försäljningschef på Gothia Towers.
 
Som exklusiv hotellpartner kommer Gothia Towers också vara den centrala mötesplatsen för Scandinavian Invitations partners och affärsnätverk. Tävlingen arrangerar under veckan ett antal aktiviteter med fokus på hållbarhet, där ett seminarium med högaktuella talare samlas för att inspirera under rubriken ”People, Planet, Profit”.
 
-Vi ser Gothia Towers som en viktig samarbetspartner då de erbjuder förstklassiga upplevelser, samtidigt som de har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor och miljö. För oss är det även viktigt att vi ger våra gäster och besökare den ultimata upplevelsen av tävlingen, och då spelar så klart även hotellets geografiska närhet till golfbanan stor roll, kommenterar Claes Nilsson, Commercial Director Scandinavian Invitation.
 
Det är andra året i rad som Hills Golf & Sports Club arrangerar en golftävling på Europatouren. 2018, då tävlingen gick under namnet Nordea Masters, hade evenemanget 70 000 besökare på plats. I år förväntas minst lika många besökare och biljettförsäljningen är redan i full gång.
 
– Vi rekommenderar alla som inte vill missa årets största golffest i Sverige, på vackra Hills, att säkra sin biljett redan nu, avslutar Claes Nilsson.
 
Scandinavian Invitation pågår mellan torsdag 22 och söndag 25 augusti på Hills Golf & Sports i Göteborg. Biljetter säljs via scandinavianinvitation.se med rabatterade priser fram till den 14 april.
 
För mer information, vänligen kontakta:
 
Scandinavian Invitation
Claes Nilsson, Commercial Director Scandinavian Invitation, [email protected], mobil 070-757 7550.
 
European Tour
Mark Casey, Promoter European Tour, [email protected], mobil +44 7714 659571.
 
Gothia Towers
Veronica Nyblom, PR & Communication Manager Svenska Mässan Gothia Towers
[email protected] , mobil 070-169 7142
 
Om Europatouren
Europatouren hyllar golf på högsta möjliga globala nivå i en kombination av nytänkande, mångfald och golf i världsklass. 2019 kommer Europatourens International Schedule att innehålla minst 48 turneringar i 31 länder, inklusive åtta Rolex Series-tävlingar, allt som en del av ”Race to Dubai”.
 
Race to Dubai är en hyllning till Europatourens och Dubais globala anknytningar och är en årslång tävling för att kröna Europatourens bästa spelare. En ära som 2018 gick till Italiens Francesco Molinari för första gången och som sedan 2009 har uppnåtts tre gånger av Rory McIlroy, två gånger av Henrik Stenson, och en gång vardera av Lee Westwood, Martin Kaymer, Luke Donald och Tommy Fleetwood. Sedan Europatouren grundades 1972 har 28 medlemmar vunnit totalt 54 majors, 11 medlemmar har varit 1:a på världsrankingen och spelare från 36 olika länder har vunnit Europatourtävlingar.
 
Europatouren driver också Challengetouren (ett steg under Europatouren) och Staysure Tour (tidigare kallad Senior Tour) som är vår professionella golftour för spelare i åldrarna 50 år och äldre.  Europatouren är också ledande partner i Ryder Cup Europe, organisationen som tillsammans med PGA of America administrerar golfens största lagtävling, The Ryder Cup. År 2018 ägde 42:a upplagan av matchen mellan Europa och USA rum på Le Golf National i Frankrike, mellan den 28-30 september. Europa vann med 17,5 mot 10,5. Med i det segrande laget var svenskarna Henrik Stenson och Alexander Norén.
 
Europatouren sänder varje vecka sina turneringar live till mer än 490 miljoner hushåll i mer än 150 länder och genererar över 2 200 globala sändningar för varje tävling. Touren samarbetar med världens ledande varumärken med Rolex, BMW, Callaway, Dubai Duty Free, Emirates och Hilton som officiella partners. Scandinavian Invitation är Sveriges Europatourtävling i golf med en lång historia ända tillbaka till 1973. Listan över tidigare vinnare i Sverige är fylld av stora mästare från dagens Alexander Norén, Matthew Fitzpatrick, Adam Scott, Lee Westwood och Graeme McDowell till Seve Ballesteros, Greg Norman, Sir Nick Faldo, Jesper Parnevik, Vijay Singh och Colin Montgomerie.