Ny konferens för hotellbranschen

Kristian Andreasson, ordförande i Storhotellgruppen.

Säkerhet, hållbarhet och trendspaning är nyckelord när hotellbranschen samlas till Lounge Summit på Gothia Towers 4 april.
– Vi känner att det finns ett stort behov av en ny mötesplats, säger Kristian Andreasson på Storhotellgruppen i Göteborg.

 Lounge Summit, som arrangeras av Bra Mässor i samarbete med bland annat Storhotellgruppen i Göteborg och Göteborgshotellen, är en ny konferens för beslutsfattare på hotell och konferensanläggningar.
– Vi hoppas att det ska kunna bli ett årligt forum för inspiration och vidareutveckling, säger Kristian Andreasson, ordförande i Storhotellgruppen och distriktsdirektör för Scandic Hotels i västra Sverige.
– Här kan vi ta upp och diskutera ämnen som berör alla i branschen. Aktuella trender, till exempel. Våra medarbetare behöver veta vad som gäller nu och framåt – vår bransch handlar om ständig utveckling.
Han ser fram emot konferensen.
– Verkligen! Och vi känner att det finns ett intresse bland hotellen. Själv hoppas jag att Lounge Summit ska bidra till att utveckla våra hotell och göra Göteborg till ett ännu mer attraktivt resmål.

Driva resande till Göteborg

Kristian menar att hotellen, trots det naturliga konkurrensförhållandet, har beröringspunkter där man kan diskutera och nätverka.
– Vi vill alla driva mer resande till Göteborg. Då kommer en fråga som säkerhet in, det är viktigt att de som reser hit upplever staden som trygg och säker.
– Kompetensförsörjning är också ett gemensamt intresse. Ökar resandet behöver vi ju mer personal för att kunna leverera en bra upplevelse.
Hållbarhetsfrågan är ett tredje exempel:
– Vi vill att Göteborg ska uppfattas som en hållbar destination. Alla hotell i SHG har någon form av miljöcertifiering, det är ett krav vi ställer för medlemskap.

Huvudtalare Alan Orlob

Programmet för Lounge Summit 2019 innehåller ett gemensamt förmiddagspass kring säkerhet, med flera infallsvinklar.
Huvudtalare är Alan Orlob, internationell auktoritet på säkerhetsfrågor med bakgrund i US Army. Numera är han vice president för Global Safety & Security i Marriott-kedjan, med 6 500 hotell i 120 länder.
Under eftermiddagen blir det två parallella spår med ämnen som ledarskap, säljkanaler och utmaningar, lönsamma investeringar, trender inom food & beverage och hållbarhetsfrågor – bland annat kring hur matsvinnet ska minskas.

Boka din biljett