Gothia Towers och Chalmers vill checka ut mikroplaster från havet

Mikroplaster i havet är ett växande problem och kommer från produkter som vi använder dagligen, till exempel tandkräm och textilier. I ett forskningsprojekt på Chalmers studeras utsläppen av mikroplaster med syftet att minska dem som genereras av textilier och tvättmedel. Gothia Towers, som är en del av Svenska Mässan, stödjer projektet för att driva den hållbara utvecklingen framåt. 

 

– Det betyder mycket, både för Chalmers och för att sända ett budskap till andra aktörer, att en av Sveriges största hotell- och konferensarrangörer väljer att operativt följa utvecklingen och engagera sig så aktivt i vårt arbete att fortsätta utveckla ett hållbart samhälle, säger Sebastien Rauch, biträdande professor på avdelningen för Vatten och Miljöteknik, Chalmers.

 

Hösten 2017 antog FN 17 globala mål för hållbar utveckling där ett av målen handlar om att mikroplaster i havet ska minska. Engagemanget och den mediala uppmärksamheten har varit hög. De globala målen har antagits av länder, företag och organisationer över hela världen.

 

– Vi tycker det är glädjande att hållbarhetsfrågan uppmärksammas och ser också att ett aktivt arbete efterfrågas mer och mer av gäster, kunder och besökare. Havet är bland det viktigaste vi har och för att skapa ett hållbart samhälle vill vi kroka arm och stödja forskningsprojekt som Chalmers, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef Svenska Mässan Gothia Towers.

 

Under våren visas fotoutställningen Läge för renare hav av fotografen Joakim Blomquist i Gothia Towers lobby.

Sedan många år tillbaka driver Svenska Mässan och Gothia Towers ett hållbarhetsarbete som genomsyrar hela verksamheten, från städ och transport till mat och dryck.

 

Bildfotograf: Joakim Blomquist

 

Läs mer om Svenska Mässans och Gothia Towers hållbarhetsarbete.