Ola Wallin ny köksmästare på Upper House Dining

Pressrelease 2019-09-16

I fredags avgjordes den prestigefulla tävlingen Årets Kock. Silvermedaljen gick till göteborgaren Ola Wallin, som den 1 november blir ny köksmästare på Upper House Dining. Där kommer han, tillsammans med köksteamet att vidareutveckla restaurangens koncept med skaparglädje, kreativ höjd och hållbarhet i fokus.

 

– Det känns fantastiskt roligt att få komma till Upper House Dining. Jag vill skapa ett motiverat team som med passion och stor kreativitet tar sig an uppgiften att skapa en ny, oförglömlig matupplevelse — att helt enkelt göra gästen glad. Jag känner mig oerhört inspirerad att sätta igång, säger Ola Wallin.

Upper House Dining, som ligger 25 våningar upp i Gothia Towers andra torn, har sedan starten 2013 varit en av Sveriges mest prisbelönta fine dining-restauranger med sin avsmakningsmeny med stort fokus på lokalproducerade råvaror som speglar säsongerna. En växande efterfrågan på en tidsmässigt kortare matupplevelse gjorde att man i juni 2018 utökade med en á la carte-del för att fler gäster skulle kunna ta del av kökets gastronomi.

– Efter sex framgångsrika år i befintligt format gör vi nu ett omtag och tar fram ett nytt koncept som möter gästerna med fortsatt hög kvalitet och detaljrik skaparglädje. Den nya inriktningen kommer utvecklas tillsammans med Ola, som med sin positiva attityd och nyfikenhet vill leda Upper House Dining:s team mot nya framgångar, säger Elisabeth Thomson, Hotelldirektör på Gothia Towers.

Förutom en andraplacering i Årets Kock 2019 har Ola under 2018 blivit både Nordisk Mästare individuellt och vunnit VM-guld i lag med det svenska kocklandslaget.

 

För mer information, kontakta:
Veronica Nyblom, PR & Communication Manager, Svenska Mässan Gothia Towers
[email protected]