​Årets utställningshund 2019 korad på MyDOG

Pressrelease 2020-01-05

 

Under söndagen korades Årets utställningshund 2019 på MyDOG i Göteborg. Som segrare stod den amerikanska cockerspanieln Galasksi All Rights Reserved, tillsammans med ägaren Michael Kristensen från den danska orten Dianalund, tätt följd av pudeln Dawin All the Buzz från Huddinge, som kom på en andra plats.

 

Inne på Svenska Mässan i Göteborg pågår just nu Nordens största hundevenemang MyDOG. Idag var rampljuset riktat på en speciell fyrbent krabat – den amerikanska cockerspanieln Galasksi All Rights Reserved som efter hårt slit, och en spännande finaldag, nu har utsetts till Årets utställningshund 2019.

 

– Detta var oväntat! När vi efter ett halvår såg att vi hade bra placering la vi in en extra växel och började satsa stenhårt. Det är ju ett helt annat poängsystem här i Sverige än i Danmark så vi har fått mycket hjälp av svenska vänner att tyda siffrorna, säger ägaren Michael Kristensen från Dianalund.

 

Titeln Årets utställningshund delas ut av Svenska Kennelklubben och tilldelas den hund som har tagit flest poäng under 2019 års hundutställningar runt om i landet, där de har bedömts utifrån hur väl de uppfyller rasstandard. Under dagens final fick fyra stolta finalister ta emot priser, som delades ut av Agria.

 

Vinnaren Årets utställningshund kommer från Danmark och fick ta emot 20 000 kronor. Övriga finalister är pudeln Dawin All the Buzz från Huddinge, som kom på andra plats, följt av förra årets segrare Hjohoo’s Hjo’Re My Lovey-Dovey från Hjo och Caci’s We Are The Heroes från Borlänge, som fick ta emot pris om 15 000, 10 000 respektive 5 000 kronor.

 

Resultat, Årets utställningshund 2019

1:a plats: 
Galasksi All Rights Reserved

Ras: Amerikansk cockerspaniel
Ägare: Michael Kristensen
Hemort: Dianalund

 

2:a plats: Dawin All the Buzz

Ras: Pudel, stor
Ägare: Charlotte Sandell
Hemort: Huddinge

 

3:e plats: Hjohoo’s Hjo’Re My Lovey-Dovey

Ras: Cairnterrier
Ägare: Elisabeth Teodorsson
Hemort: Hjo

 

4:e plats: Caci’s We Are The Heroes

Ras: Flatcoated retriever
Ägare: Carina Östman
Hemort: Borlänge

 

Årets hund 2019 MyDog
Den amerikanska cockerspanieln Galasksi All Rights Reserved och ägaren Michael Kristensen. Foto Per Undén.

 

MyDOG arrangeras 3-6 januari 2020 på Svenska Mässan i Göteborg och är Nordens största hundevenemang. Här presenteras ett stort utbud av hundraser, tillbehör och aktiviteter, samt en internationell och en nationell hundutställning och mängder av andra hundevenemang. Dessutom bjuds det på spännande uppvisningar, intressanta föredrag och inte minst Rasklubbstorget med massor av raser och kunniga hundmänniskor. MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben.