Svenska Mässan Gothia Towers får internationell ISO-certifiering för femte året i rad

Pressrelease 2020-01-14
 
 
Svenska Mässan Gothia Towers, med visionen om att bli Europas mest attraktiva mötesplats, blev i december 2019 för femte året i rad certifierade enligt ISO 20121, det internationella ledningssystemet för hållbarhet vid evenemang. År 2015 blev man första större mötesplats i Norden att certifieras enligt standarden, som innefattar såväl miljömässiga-, som sociala och ekonomiska aspekter.
 
 
-Att vi återigen får förnyad certifiering visar hur integrerat, metodiskt och långsiktigt vårt hållbarhetsarbete är. Hållbar utveckling är ett av våra strategiska fokusområden där vi vill vara internationellt konkurrenskraftiga, säger Carina Dietmann, Kommunikationsdirektör på Svenska Mässan Gothia Towers.
 
 
Svenska Mässan Gothia Towers var tidigt ute med ett aktivt hållbarhetsarbete. Redan för tjugo år sedan initierades en hållbarhetsgrupp på bolaget eftersom man redan då såg betydelsen av att bygga verksamheten utifrån hållbara förutsättningar. Hållbarhetsarbetet drivs utifrån åtta olika fokusområden; energi och klimat, avfall, transporter, arbetsmiljö, mat och dryck, tillgänglighet samt samhällsengagemang. I varje område drivs olika hållbarhetsinitiativ med målsättningar som alla syftar till att möta FNs klimatmål i Agenda 2030. Ett viktigt led i arbetet är förankringen bland de 850 helårsanställda medarbetarna som kontinuerligt tar del av och utbildas i hållbarhet.
 
 
– Vi har en bred verksamhet med både mässor, kongresser, hotell och restauranger. ISO-certifieringen är ett fantastiskt fint kvitto på hur hållbarhetsarbetet genomsyrar hela vår verksamhet, hur vi bygger generationsvärde och kan erbjuda våra besökare, kunder och gäster en hållbar mötesplats i världsklass, säger Carin Kindbom, Vd och koncernchef för Svenska Mässan Gothia Towers.
 
 
ISO 20121 är en internationell standard för hållbarhet vid evenemang som lanserades i samband med OS i London 2012, därav namnet. ISO står för International Organization for Standardization. Certifieringen är en tredjepartscertifiering och kontrolleras av en extern revisor.
 
 

Veronica Nyblom, PR & Communication Manager, Svenska Mässan Gothia Towers
[email protected]
Telefon: 0701 – 69 71 42
 
 

Högupplöst bild för nedladdning

Svenska Mässan och Gothia Towers 2019
Gothia Towers Exterior (JPG)