Skyddsrockstillverkning till vården på Svenska Mässan Gothia Towers

Pressrelease 2020-04-28
 
Den rådande coronapandemin slår hårt mot olika delar av samhället och den svenska sjukvården. För att bidra i ett ansträngt läge upplåter Svenska Mässan Gothia Towers en del av sin yta till initiativet ”Skyddsrockar till vården i Göteborg” som i denna vecka börjat tillverka skyddsrockar till vård- och omsorgspersonal inom hemtjänsten, och till äldreboenden i och runt Göteborg.
 
Anders Byström och Madeleine Johansson är initiativtagare till projektet, som gått från ord till handling på bara några dagar.
 
– Vi såg ett behov i dessa extrema tider och bestämde oss för att hjälpa till – göra en extra insats tills dess att företag som gör skyddsutrustning kommer ikapp – så vår vårdpersonal och de äldre skyddas så mycket som möjligt, säger Anders Byström.
 
Förfrågan kom till Svenska Mässan Gothia Towers i fredags och tillverkningen är redan igång. I dagsläget har två parallella produktionslinjer satts upp. De färdiga rockarna transporteras till kommunens uppsamlingsplats för att sedan distribueras till de olika verksamheterna. Målet är att kunna tillverka runt 1 000 skyddsrockar per dag vid full bemanning.
 
Utöver att upplåta yta bidrar Svenska Mässan Gothia Towers även med möbler, utrustning, el- och värmeskåp samt kaffe och te till volontärerna på plats.
 
– Det betyder oändligt mycket att kunna vara på Svenska Mässan, säger Madeleine Johansson. Här har vi stor plats, vilket dels känns bra med tanke på Folkhälsomyndighetens restriktioner,dels för att ytan ger oss möjlighet att producera mer. Dessutom får vi support och hjälp med resurser av olika slag vilket underlättar för oss så vi kan fokusera på själva produktionen istället för att fixa med praktiska saker.
 
Ett antal volontärer är redan i full gång med tillverkningen.Om man är intresserad av att hjälpa till finns anvisningar om hur man anmäler sig på Facebooksidan: “Skyddsrockar till vården Gbg”.
 
För mer information om initiativet “Skyddsrockar till vården i Göteborg”, vänligen kontakta:
 
Madeleine Johansson: 0702 – 75 55 09
Anders Byström: 0765 – 77 35 62
 
För Svenska Mässan Gothia Towers är besökares och medarbetares hälsa och säkerhet högsta prioritet och vi följer naturligtvis våra myndigheters rekommendationer och regler med anledning av coronaviruset. För att förhindra smittspridning har bland annat utökade rutiner vidtagits på mötesplatsen och i händelse av nya riktlinjer eller beslut har vi goda rutiner och beredskap på plats. Läs mer på svenskamassan.se