Svenska Mässan Gothia Towers utsett till Sweden’s Best Managed Company

Svenska Mässan Gothia Towers har fått utmärkelsen “Sweden’s Best ManagedCompanies2020”som delas ut av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Utmärkelsen delas ut till privata företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling. Svenska Mässan Gothia Towers är första bolag inom besöksnäringen att få utmärkelsen. 

 

– Vi är oerhört glada över denna fina utmärkelse som är ett fantastiskt kvitto på vår verksamhetsstyrning, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan Gothia Towers. Väl genomarbetade processer och en stark företagskultur tror vi har varit viktiga framgångsfaktorer i vår utveckling.

 

Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg är en av Europas största integrerade mötesplatser och arrangerar och driver mässor, möten, hotell, restauranger, spa och en showarena. De senaste tio åren har Svenska Mässan Gothia Towers fördubblat såväl sin omsättning som antalet unika besök.

 

– Vi är stolta över att vår verksamhet också skapar turistekonomiska effekter till Göteborgsregionen, en siffra som förra året uppgick till 3,3 miljarder kronor, säger Carin Kindbom.

 

Best Managed Companies är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till privata svenska företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling de senaste åren. Utmärkelsen, som delas ut årligen, baseras på företagets utveckling de senaste åren.

 

Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades under 2018 av Deloitte i samarbete med Nasdaq och i år delas utmärkelsen ut för andra gången. En oberoende jury har valt ut de 18 företag som får utmärkelsen i år.

 

–Framtida lönsamhet bygger på trygga interna processer. De här företagen har en tydlig vision och ett framåtlutat fokus. Ett sådant arbetssätt är givetvis extra viktigt i turbulenta tider, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies.

 

Ladda ner högupplösta bilder:

Svenska Mässan Gothia Towers koncernledning 2020    Carin Kindbom

 

Bildtexter:
Vd och koncernchef Carin Kindbom, i mitten, tillsammans med Svenska Mässan Gothia Towers koncernledning.
Carin Kindbom, vd och koncernchef Svenska Mässan Gothia Towers

 

Fotografer:
Anders Nicander
Sara Appelgren

 

För mer information kontakta: 
Veronica Nyblom, PR & Communication Manager
Svenska Mässan Gothia Towers
[email protected]
0701 – 69 71 42