Svenska Mässan Gothia Towers lanserar Sveriges största arena för hybridmöten

Pressrelease 2021-01-25

Hybrid Event Arena är Sveriges största studiolösning för hybridmöten. Med tre scener och flexibla ytor är arenan utformad för att ge både fysiska och digitala besökare en storslagen gemensam upplevelse.
– Denna typ av lösningar är här för att stanna, säger Malin Erlandsson, Director Congress & Events på Svenska Mässan Gothia Towers.

 

Redan tidigt på våren 2020 inledde Svenska Mässan Gothia Towers satsningar på en digital och hybrid mötesportfölj med skalbara lösningar utifrån kundens behov. Den nya studiolösningen är speciellt framtagen för att täcka in större möten med fokus på att optimera upplevelsen vid hybridarrangemang.
 

– Vi vet att det finns ett behov hos våra kunder att kunna genomföra större produktioner under säkra former när omvärlden tillåter det igen. Med Hybrid Event Arena kan vi snabbt hjälpa dem att nå ut med sina budskap och produkter på ett sätt som är både säkert och kostnadseffektivt, säger Malin Erlandsson.

 

Arenan är 4 000 kvadratmeter och har en 30 meter bred scen med möjlighet till tre olika spelplatser. Lokalens och scenernas utformning gör det enkelt att anpassa sändningarna och innehållet till olika målgrupper både fysiskt, digitalt eller både och. Oberoende av vilken plats i världen de befinner sig på. Via lastportarna finns också möjlighet att ta in stora objekt, vilket gör lokalen idealisk för till exempel utbildningar och produktlanseringar av större format.

 

Hybrid Event Arena är ett samarbete mellan Svenska Mässan Gothia Towers och deras audiovisuella partner Adapt. Tillsammans erbjuder man helhetslösningar med allt som krävs för en professionell produktion.

 

– Det är stor skillnad på att arrangera fysiska, digitala och hybrida event. Men för oss är digitala möten inget nytt. Bara det senaste året har Svenska Mässan Gothia Towers och Adapt genomfört hundratals digitala arrangemang. Tillsammans täcker vi in alla delar –från val av lokal, koncept, teknik, projektledning och producentroll, till dekor, regi och manus, säger Viking Grandin, Senior Projektledare på Adapt.

 

I grundutförandet är arenan anpassad för 300 fysiska deltagare. De stora ytorna gör lokalen skalbar och enkel att justera för att möta nya behov och gällande restriktioner.

 

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att på ett säkert sätt skala upp i takt med att vi går mot ljusare tider. Eftersom lokalen är så flexibel kan den användas för alla sorters digitala, fysiska och hybrida evenemang; både event, konferenser, lanseringar, galor och mässor, säger Malin Erlandsson.

 

Hybrid Event Arena är ett välkommet komplement till Svenska Mässan Gothia Towers tidigare satsningar på digitala mötesplatser och upplevelser. Med den nya studiolösningen kan man nu erbjuda ett heltäckande, flexibelt och säkert mötesutbud under samma tak.

 

– Denna typ av lösningar är här för att stanna. Även i framtiden kommer det att finnas behov av att ha digitala deltagare eller en kombination av digitalt och fysiskt möte, vilket ställer tuffa krav på teknik och nya lösningar. Upplevelsen för deltagarna ska vara lika bra oavsett om de är med fysiskt eller digitalt. Det blir den hos oss, säger Malin Erlandsson.