Nya lättnader borgar för fulltecknad kalender 2022 på Svenska Mässan Gothia Towers

Nyhet 2021-09-08
 
Igår meddelande regeringen att man lättar på restriktionerna från och med den 29 september, vilket innebär att Svenska Mässan Gothia Towers äntligen har möjlighet att fullt ut välkomna gäster och besökare till mötesplatsen. Det är högt tryck på bokningsläget och kalendern för 2022 är redan näst intill fulltecknad.
 
– Vi är fantastiskt glada över att det kommer ett så positivt besked, detta har vi längtat efter länge. Trycket är enormt, vi ser ett stort uppdämt behov av att få träffas fysiskt igen. Vår mäss- och möteskalender har nog aldrig varit så välfylld som inför 2022, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef, Svenska Mässan Gothia Towers.
 
Samtidigt som lättnaderna lyfts håller bolaget på att förstärka organisationen inom flera områden för att möta den stora efterfrågan på både digitala och fysiska möten, så väl som inom hotell- och restaurangverksamheten.
 
– Vi behöver nu återanställa för att möta den stora efterfrågan. Rekryteringar har redan påbörjats och kommer efter detta besked att kunna accelereras, säger Carin Kindbom.
 
De nya lättnaderna innebär att begränsningarna för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller offentlig tillställning tas bort, samt att maxantalet för privata sammankomster försvinner, något som möjliggör för större fysiska möten, konferenser, kongresser och mässor. Även Svenska Mässan Gothia Towers restauranger påverkas av lättnaderna eftersom begränsningarna för hur många som får sitta tillsammans på en servering eller restaurang försvinner.
 
– Det är naturligtvis fortsatt viktigt att alla som besöker vår mötesplats ska känna sig trygga. Vi har utvecklat och implementerat en rad säkerhetsåtgärder och rutiner, och är dessutom nyligen covid-19-certifierade, säger Carin Kindbom.