Nya stjärnduon vid kastrullerna under Svenska Mässan Gothia Towers insamling till Musikhjälpen

I år ville Svenska Mässan Gothia Towers göra något alldeles extra för att bidra till Musikhjälpens insamling och auktionerade ut en synnerligen exklusiv hotell- och matupplevelse. Under livesändning i glasburen lagade dessutom stjärnduon Fredrik Andersson och nyrekryterade Josefine Pagander från Årets Konditor en trerättersmiddag med smaker från västkusten. Totalt samlades över 80 000 kronor in till temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.
 
– Musikhjälpen gör ett enormt arbete och det känns viktigare än någonsin att hjälpa till. Det är härligt att få sprida matglädje i dessa tider och samtidigt göra det för ett bra och viktigt ändamål, säger Fredrik Andersson, Executive Chef på Gothia Towers.
 
Fredrik, med sina åtta år i Svenska Kocklandslaget, VM-guld från 2018 samt flera silverplatser i internationella tävlingar på sin meritlista återvände tidigare i år till Gothia Towers där har en nyckelroll i företagets fortsatta arbete att bli en mötesplats i världsklass där måltidsupplevelsen är en central del.
 
Sedan en vecka tillbaka har han förstärkt teamet med vinnaren av Årets Konditor, Josefine Pagander som blir ny Head Pastry Chef på Gothia Towers.
 
–  Det känns otroligt roligt att börja jobba på Gothia Towers och har alltid sett det som en attraktiv arbetsplats för konditorer. Jag älskar utmaningar och mitt fokus kommer vara att utveckla det söta sortimentet tillsammans med mina medarbetare i Pastry och skapa bästa möjliga förutsättningar för alla konditorer att tillsammans leverera hög kvalité till gästerna, säger Josefine Pagander.
 
Bland det första duon gjorde var att gå in i Musikhjälpens glasbur och i livesändning tillaga en trerättersmiddag till ett värde av drygt 10 000 kronor åt vinnarna i utlottningen av insamlingsbössan.
 
– Känslan i buren under kvällens middag var fantastisk. Man slås också av hur stort engagemanget är och alla saker folk gör för att dra in pengar till Musikhjälpen på olika sätt, säger Fredrik.
 
Utöver lördagens middag auktionerades en hotell- och matupplevelse ut där 10 personer får checka in på Gothia Towers och Upper House för ett exklusivt dygn med fantastisk mat, spa-avkoppling och en oslagbar utsikt. Auktionen avslutades i lördags och landade på 71 000 kronor.
 
– Vi är mycket stolta och glada att ha fått ihop så mycket pengar och ser framemot att tillsammans med alla mina fantastiska kollegor får ta emot auktionsvinnarna når dom kommer till oss under våren, avslutar Fredrik.

 

Foto: Svenska Mässan Gothia Towers, fotograf Fanny Jansson.