Svenska Mässan Gothia Towers rekryterar över 300 sommarjobbare

Pressrelease 2023-02-16

 

Efter två utmanande pandemiår förbereder sig Svenska Mässan Gothia Towers för en intensiv sommarsäsong och anställer över 300 sommarjobbare till sina hotell och restauranger. I förra veckan lanserades en bred rekryteringskampanj i sociala medier och redan efter några dagar märks ett stort intresse av att arbeta på den växande mötesplatsen under sommarmånaderna när Göteborg är som allra bäst.
 
Nu förbereder Göteborg sig inför stadens storslagna jubileumsfirande, i sommar kan både samhällsmedborgare och inresande turister besöka jubileumsfestivalen som inleder firandet. Utöver det väntas konserter och cuper avlösa varandra och Liseberg öppnar åter för göteborgare och turister. Hemester-trenden verkar hålla i sig. Dessutom lockar den svaga svenska kronan allt fler internationella turister till Sverige och sommarstaden Göteborg. Svenska Mässan Gothia Towers rustar för full beläggning.
 
– Redan nu ser vi tecken på att beläggningen blir mycket hög sommaren 2023. Vårt läge är attraktivt för besökare från hela Sverige men vi ser också ett ökat flöde från Norden och länder som Tyskland och USA. Det gör att vi växlar upp vår bemanning rejält och redan nu börjar vi rekrytera sommarjobbare. Det är ett gott gäng som står redo inför sommaren, men vi behöver bli fler! Säger Elisabeth Thomson, ansvarig för hotell- och restaurangverksamheten.
 
Inför sommar ska över 91 000 rumsnätter säljas och närmare 200 000 gäster ska välkomnas till hotellet under perioden juni-augusti. Under sommarlovet serveras 25 000 pannkakor till barnen och det väntas vara full beläggning på restaurangerna Heaven23, West Coast, Twentyfourseven, Upper House Bar och senaste tillskottet Corner. Nu ska över 300 sommarjobbare rekryteras så att alla hotell- och restauranggäster får en service utöver det vanliga. Såväl ungdomar som vill in på arbetsmarknaden som erfaren hotell- och restaurangpersonal som kanske tagit en studiepaus under pandemin uppmanas att söka sommarjobb i rekryteringskampanjen som pågår till och med mitten av mars.
 
Svenska Mässa Gothia Towers är en stor arbetsgivare inom besöksnäringen i västra Sverige. Trots två tuffa år med neddragningar av personal under pandemin har Svenska Mässan Gothia Towers återhämtat sig på kort tid. Verksamheten har det senaste året åter- och nyanställt närmare 200 personer och idag består personalstyrkan av cirka 700 medarbetare. Med sommarrekryteringarna förstärks bemanningen med närmare 50 procent. Det stora intresset för rekryteringskampanjen är ett styrkebesked.
 
– Vi märker att Svenska Mässan Gothia Towers är en attraktiv arbetsgivare. I organisationen finns ett enormt engagemang och vi får återkommande höga resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är stolta över att kunna erbjuda så många viktiga instegsjobb på arbetsmarknaden. Vi erbjuder en inkluderande arbetsplats som välkomnar alla som brinner för att leverera den bästa upplevelsen oavsett bakgrund, säger Anna Wikströmer Sundgren, ansvarig för HR och kommunikation.
 
Rekryteringskampanjen, som lanserades på Linkedin, Facebook och Instagram under vecka 6, planeras pågå till mitten av mars.
 
Svenska Mässan Gothia Towers, som är en del av Svenska Mässan koncernen, har återhämtat sig starkt efter två tunga år präglade av pandemin och hade en fulltecknad kalender under hösten. Årets resultat för 2022 presenteras i början av mars.
 
Mer information om rekryteringskampanjen på: Sommarjobb på Svenska Mässan Gothia Towers
 
Foto: Emmy Jonsson