Svenska Mässan Gothia Towers samarbetar med RISE för klimatsmarta evenemang 

Nyhet 2023-04 -17

 

I mer än 20 år har hållbarhet varit ett av Svenska Mässan Gothia Towers fokusområden.  Som första stora kongress-, hotell- och mötesanläggning i Norden blev vi ISO 20121-certifierade 2015. Vi fortsätter sätta höga ambitioner – Vårt mål är att halvera våra utsläpp till 2030 och nå netto noll utsläpp till 2050, i linje med Agenda 2030 och det globala branschinitiativet Net Zero Carbon Events.

 

Klimatsmarta evenemang – ett samarbete för framtiden

 

Vi är glada och stolta över att vara en del av “Lösningar för klimatsmarta evenemang”, ett projekt som koordineras av RISE. Med våra resurser, kunskap och engagemang är det naturligt att medverka i RISE-innovationsprojekt. Det är en unik möjlighet att driva på omställningen tillsammans med andra aktörer och att utbyta idéer och samverka för att hitta lösningar framåt. Projektet ligger i linje med det bredare initiativet Net Zero Carbon Events och syftar till att skala upp utsläppsminskande åtgärder inom evenemangsindustrin.

 

Projektet, som huvudsakligen finansieras av Vinnova FFI, är ett brett samarbete där aktörer som Göteborg & Co, Göteborg Energi AB, Världsnaturfonden WWF, Volvo Technology AB, Got Event och Göteborgs Universitet är några av deltagarna. Ansvarig för projektet är Kristina Holmgren, forskare på RISE och enheten för elektromobilitet. Här kan du läsa mer om samarbetet.

 

 

En helhetsbild av hållbarhet

 

Som privat, ekonomiskt fristående stiftelse, med uppdraget att främja näringslivet, ser vi hållbarhet som en grundpelare i allt vi gör. Samverkansprojekt som “Lösningar för klimatsmarta evenemang” skapar de förutsättningar vi behöver för att fullfölja vårt uppdrag på ett hållbart sätt. Vi ser detta som en naturlig förlängning av vår långa tradition av att prioritera hållbarhet.

 

På Svenska Mässan Gothia Towers arbetar med hållbara val varje dag. Vi har därför tagit fram en egen guide som kan hjälpa dig att göra rätt val redan från början. Guiden kan du ta del av här Välj rätt från början. 

 

Vill ni veta mer om hur vi kan hjälpa er att arrangera ett klimatsmart evenemang är ni varmt välkomna att kontakta oss som arbetar med Möten på Svenska Mässan Gothia Towers.

 

Foto: Natalie Greppi