Femklöver i internationella toppmöten när Svenska Mässan Gothia Towers firar 100 år som mötesplats vid Korsvägen

Pressrelease 2023-06-01

 

Inför jubileumsutställningen i Göteborg år 1923 byggdes Exportutställningen och den första utställningshallen Stora maskinhallen uppfördes på den plats där Svenska Mässan Gothia Towers ligger idag. Mötesplatsens hundra år vid Korsvägen markeras med fem internationella stormöten i juni som alla berör stora samtidsfrågor.

 

–  Aldrig förr har vår kalender varit så späckad av internationella kongresser under juni månad. Under ett och samma tak diskuteras 6G-nätet, framtidens dammar, forskningsframsteg inom urogenital cancer, blodtransfusion samt organisk och medicinsk kemi. Under fyra veckor förvandlas Svenska Mässan Gothia Towers till en enorm internationell kunskapshubb och vi är stolta att välkomna dessa internationella prestigemöten till vår mötesplats, säger Malin Erlandsson, Affärschef Kongresser & Events på Svenska Mässan Gothia Towers.

 

Mötena representerar den bredd av aktuella frågor som så ofta lyfts på mötesplatsen. Bland annat hålls det EU-sponsrade mötet EuCNC & 6G Summit med fokus på 6G-nätet för en grön och digital omställning samt årsmötet för ICOLD, där cirka 1 000 internationella delegater ses för att diskutera det akuta läget och framtiden för världens dammar.

 

Varje år besöker 2 miljoner människor Svenska Mässan Gothia Towers, en bärande del för stadens turistekonomiska effekter. Varje år arrangeras över 30 mässor på mötesplatsen och närmare 8 000 utställare medverkar på arrangemangen. Hundratals större nationella och internationella toppmöten arrangeras årligen och genom åren har allt från framstående forskare, kungligheter, nobelpristagare och politiker medverkat under arrangemang i huset. Med 1 200 hotellrum, 40 000 kvadratmeter mötesyta och fem restauranger finns möjligheter till fantastiska helhetsupplevelser mitt i hjärtat av staden, och med hela Göteborgs utbud runt hörnet.

 

Följande internationella toppmöten äger rum på Svenska Mässan Gothia Towers i juni:

 

6-9 juni 
EuCNC & 6G Summit, European Conference on Networks and Communications,

https://www.eucnc.eu/

 

11-15 juni 
ICOLD, International Commission on Large Dams Annual Meeting

https://icold-cigb2023.se/home/welcome-from-the-president-of-icold/

 

17-21 juni
ISBT, 33rd Regional ISBT Congress by The International Society of Blood Transfusion, https://www.isbtweb.org/events/isbt-gothenburg-2023.html

 

27-30 juni 
23rd Tetrahedron Symposium,
https://www.elsevier.com/events/conferences/tetrahedron-symposium

 

30 juni – 2 juli
UROonco, A meeting steered by the EAU Section on Oncological Urology,
https://meeting.uroonco.uroweb.org/

 

För mer information, kontakta:

Malin Erlandsson, Affärschef Kongresser & Events på Svenska Mässan Gothia Towers
[email protected]

 

Foto: Svenska Mässan Gothia Towers