Hundens välfärd i fokus på MyDOG

Pressrelease 2024-01-03
Nordens största hundevenemang MyDOG intar återigen Svenska Mässan i Göteborg. Under fyra dagar, den 11-14 januari, har hundintresserade möjlighet att uppleva hundlivets fantastiska utbud i form av shopping, hundutställningar, uppvisningar, tjänstehundar, föredrag, prova-på-aktiviteter och mycket mer. På årets MyDOG är hundens välfärd i fokus mer än någonsin, bland annat kommer organisationen Hundstallet medverka för att belysa viktiga ämnen som exempelvis smuggelhundar och ekonomisk utsatthet kopplat till hundägarskap.

 

– Hunden betraktas nu mer än någonsin som en älskad familjemedlem, och det är samtidigt viktigt att vi tar hänsyn till och tillgodoser hundens behov. I begreppet hundens välfärd ingår allt från omsorg och trygghet, till mental stimulans och möjlighet att få uttrycka naturliga beteenden. Det vill vi på MyDOG lyfta fram än mer i år, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG.

 

MyDOG:s två hundutställningar lockar deltagare från världens alla hörn och 2024 deltar mer än 7 000 hundar där de flesta av världens hundraser är representerade. En annan höjdpunkt är korandet av Årets utställningshund av Svenska Kennelklubben som sker på lördagen. Utöver detta är alla besökare välkomna att besöka det uppskattade Rasklubbstorget för att träffa och bekanta sig med en mängd olika hundraser och ta del av ett scenprogram med över 100 punkter under fyra dagar.

 

Några av höjdpunkterna på MyDOG:
• Två hundutställningar där över 7 000 hundar bedöms av domare från hela världen.
• Tjänstehundar – se och träffa hundar i tjänsten och deras hundförare.
• Brygghoppning – förra årets blöta publiksuccé är tillbaka! Besökande hundar får prova på själva och publiken får även imponeras av proffs från Nederländerna.
• Prova-på-aktiviteter så som Nose Work och berikning.
• Göteborgs Charmigaste Hund utses bland hundar som besöker och fotas av MyDOG:s fotograf.
• Fartfyllda uppvisningar, t.ex. hundteater och polishundar.
• Den stora tillbehörsutställningen är drömmen för alla hundälskare! Ta del av exklusiva erbjudanden på plats från hundarnas favoritvarumärken.
• Exempel på föreläsningar och samtal på Caféscenen:

 

Hundstallet:
– Hundsmugglingen innebär ett stort lidande (torsdag kl. 12.45)
– Ekonomisk utsatthet gör att hundar far illa (fredag kl. 12.45)
– Vad gör en hund farlig? (lördag kl. 12.45)

 

Hundcoachen Fredrik Steen (torsdag & lördag kl. 11.30, söndag kl. 12.30)

 

Hundpsykologen Anders Hallgren:
– Post-traumatisk stress (torsdag & lördag kl. 11.00)
– Från kontroll till samarbete (fredag & söndag kl. 11.00)

 

Berikningskonsulten David Selin:
– Min hund vill ha roligt – upplevelseberikning (torsdag-lördag kl. 12.15, söndag kl. 13.15)

 

Hela programmet hittar du på mydog.se