Hållbara initiativ på vår mötesplats

Precis som andra samhällsaktörer behöver vi agera ansvarsfullt för att bidra till en mer hållbar framtid och möta de stora utmaningar vi gemensamt står inför. Vi har ett ansvar att skapa långsiktigt, hållbart värde för våra medarbetare, kunder och samhället i stort nu och i framtiden. Vi är mitt i resan mot en mer hållbar värld och arbetar konstant med att göra hållbara val. Här är några exempel på klimatsmarta initiativ på vår mötesplats:

    • Den nya solcellsanläggningen på mässanläggningens tak är den största i centrala Göteborg och ger en ungefärlig besparing på 57 ton Co2 per år, vilket motsvarar cirka 385 flygresor mellan Stockholm och Göteborg tur och retur*. På sikt kommer det cirkulära resursflödet dessutom kunna ingå i ett större ekosystem som även andra aktörer kan ta del av.
    • Hotel Gothia Towers 1 200 hotellrum är uppkopplade mot Smartvattens övervakningssystem där vattenflöden registreras i realtid och genererar värdefull data som sedan kan användas som underlag för en mer kontrollerad vattenförbrukning.
    • Vi arbetar också löpande för att minska den totala avfallsmängden och förenkla för besökare, gäster och kunder att hantera sitt avfall under sitt besök. Av det totala avfallet återvinns 95 procent.
    • En stor del av Svenska Mässan Gothia Towers inköp består av mat och dryck och vi strävar efter att göra medvetna val där ekologiska, närproducerade och rättvisemärkta livsmedel prioriteras i så stor utsträckning som möjligt. Vi arbetar också aktivt med att använda så stor andel av råvaran som möjligt och minska vårt matsvinn.
    • Den sociala hållbarheten är viktiga för oss. Svenska Mässan Gothia Towers strävar efter mångfald och arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Vi är medlemmar i Diversity Charter Sweden, världens största nätverk inom mångfalds- och inkluderingsfrågor. Genom vårt samarbete har vi påbörjat en kunskapshöjande insats på ämnet inkluderande ledarskap. Vi är också ”bästisföretag” med Öppet Hus, en organisation som genom bland annat mentorprogram främjar, stödjer och uppmuntrar unga vuxna till arbete och fortsatta studier. Sedan 2008 samarbetar vi även med Räddningsmissionen vars uppdrag är att bekämpa social utsatthet och utanförskap i och omkring Göteborgsområdet.