Nicklas - köksmästare inom Event och Catering
VAD GÖR DU PÅ JOBBET?
– Jag planerar, beställer och genomför luncher och middagar. Vardagen är väldigt varierande, och bjuder fortfarande på utmaningar! Att jag trivs så bra beror framförallt på mina arbetskamrater. Vi är ett gott gäng här. Och vi gör bra mat! Faktum är att vi, trots de stora volymerna, lagar allt från grunden.
HUR TYCKER DU ATT MAN BEHÖVER VARA SOM PERSON FÖR ATT LYCKAS I DIN ROLL?
– Flexibel är ett riktigt bra ord. Man måste verkligen vara anpassningsbar. Här är det nya puckar, snabba puckar. Man vet aldrig vad som kommer att hända på jobbet. Ena dagen ordnar vi en bankett för 1 700 deltagare, för att nästa dag göra lunch för 30 personer. Naturligtvis bör man också ha ett glatt humör och vara en driven matlagare.
HAR DU NÅGOT TIPS TILL DEN SOM ÄR INTRESSERAD AV ATT BÖRJA JOBBA HÄR?
– Var dig själv. Och var trygg med att du kommer till en bra arbetsgrupp. Här tar vi alltid hand om nya medarbetare så att de blir trygga i rollen och kan steka den fina biffen!
”När vi har råddat hem en stor bankettmiddag och alla 1 700 gäster är nöjda och glada – då känns det riktigt bra.”
Namn: Nicklas Rådberg
Utbildning: Restaurang på gymnasiet
Jobbar som: Köksmästare inom Event och Catering. Medarbetare hos Svenska Mässan sedan 2010
Fritidsintressen: Skidåkning på vintern och kusthäng på sommaren