Förmodligen världens mest hållbara mötesplats

En hållbar mötesplats i hjärtat av Göteborg

För oss är det viktigt att du känner dig trygg i att vi erbjuder förstklassiga upplevelser samtidigt som vi tar ansvar för de avtryck som skapas. Vi tycker att en bra mötesplats inte bara ska vara redo för framtiden – den ska leda oss dit. Det handlar om att vi gör aktiva val inom allt från städ och transport till mat och dryck på vår mötesplats. Naturligtvis är hållbarhet en integrerad del av vårt erbjudande, där vår erfarenhet förenklar och skapar trygghet. Det är så vi gör skillnad på riktigt.

När du arrangerar ditt möte hos oss kan du därför känna dig trygg i att mötesplatsen uppfyller högt ställda hållbarhetskrav. Vi använder samma certifiering som man gjorde under OS i London 2012, ISO 20121, som är skräddad för hållbara evenemang. Gothia Towers är också det hittills största hotellet i Europa som miljöcertifieras enligt BREEAM, ett av världens mest använda miljöcertifieringssystem. Allt för att erbjuda attraktiva och unika upplevelser.

Visste du att?
På våra tak finns 100 000 bin som ger oss honung till frukosten, elen på mötesplatsen hämtas enbart från vindkraft och återvinningsgraden av vårt avfall ligger på hela 94 procent.

Göteborg är världens mest hållbara stad

Göteborg har tre år i rad utsetts till världens mest hållbara mötesdestination av ICCA Global Destination Sustainable Index. 50 städer och destinationer bedöms i rankingen utifrån ett 30-tal kriterier, till exempel hur bra staden är på återvinning, sophantering, miljödiplomering av hotell och krogar, utsläpp av växthusgaser, system för lånecyklar, tillgänglighet, trafiksituation och om det finns hållbarhetsstrategier hos både offentliga och privata aktörer.

Du kanske vill göra ditt möte ännu mer hållbart? När du arrangerar ditt möte i Göteborg har du möjlighet att miljödiplomera det. Läs mer om processen hos Svensk Miljöbas.

Boka ditt möte

Vi ger dig allt från hotell till butiker, teater, spa, restauranger till mässhallar och olika typer av mötesarenor. Här finns en miljö där du vill vistas och umgås 24 timmar om dygnet – både privat och i affärer.

Klimatkompensera ditt möte

Nu kan du klimatkompensera ditt möte eller besök hos oss. Vi rekommenderar Zeromission.

Hållbara möten – så gör du

Ta del av konkreta tips, verktyg och checklistor kring hållbara möten på Göteborg & Co.

Läge för en bättre värld

Vi tycker att en bra mötesplats inte bara ska vara redo för framtiden – den ska leda oss dit.

En tillgänglig mötesplats

Alla, oavsett personliga förutsättningar, ska kunna besöka vår mötesplats. Därför arbetar vi dagligen med att förbättra vår mötesplats så att den är så tillgänglig som möjligt.